27.05.2017

Cum poți prepara în casă cea mai bună pâine împletită

  •    
  • Pin It

Pâine pufoasă împletită, de casă, o reţetă aparte, uşor diferită de pâinea obişnuită.

Este o pâine extrem de moale şi de pufoasă, care se menţine moale zile în şir, mai mult decât pâinea obişnuită. Nu e greu de făcut, are câteva secrete, pe care poate le ştiţi, poate că nu. Aşa că vi le spun eu

Ingrediente:

-1 kg făină albă

-1 ou

-2 linguriţe sare

-2 linguriţe zahăr

-14 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă

-aproximativ 650 ml lapte călduţ

-50 g unt sau untură

-1 ou pentru uns

Modul de preparare al acestei pâini delicioase o găsiți pe siteul meu: http://pofta-buna.com/paine-pufoasa-impletita-de-casa/

(FOTO: arhiva personală Gina Bradea)


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

Gina Bradea
Gina Bradea, fost bucatar profesionist, apoi manager de vanzari, a plecat de ani buni in Italia, dezamagita de lipsa locurilor de munca pentru femei trecute de 40 de ani. Prea multa experienta, prea multa scoala, varsta prea mare...In Italia a revenit la prima dragoste, gatitul si scrie pe blogul ei retete romanesti, simple, asa cum gatesc femeile din Romania. Intr-o lume in care se cauta tot ce e strain, Gina se incapataneaza sa promoveze bucataria traditionala romaneasca. Si are succes, pentru ca romanii din toata lumea o iubesc si regasesc pe blogul Ginei mancarurile de acasa. Romanca asta are suflet de aluat fraged si inima de paine calda.


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *