17.08.2017

Iohannis: „România e stabilă”. Merkel: „Sunt problemele interne ale României”

  •    
  • Pin It

Preşedintele Klaus Iohannis a liniștit-o pe cancelarul Angela Merkel în privința crizei din interiorul coaliţiei de guvernare, spunându-i că România este o ţară stabilă, solidă şi că a solicitat celor implicaţi în divergenţe să găsească soluţii urgente, „ceea ce fără îndoială să se va şi întâmpla”.

Aflat pentru trei zile în vizită oficială la Berlin, președintele Iohannis a discutat, luni, cu cancelarul Angela Merkel, printre altele, despre criza politică de la Bucureşti. Cancelarul german a spus că nu se pronunţă asupra problemelor interne, dar a subliniat că este necesar ca în România să fie întărite democraţia şi statul de drept.  La rândul său, în cadrul conferinței comune de presă, preşedintele Iohannis a spus că subiectul a fost abordat în discuţiile cu Merkel.

„În ce priveşte criza politică de acasă, în mod natural doamna cancelar nu doreşte să exprime o opinie, dar am avut o scurtă discuţie pe această temă şi cred că am reuşit să transmit mesajul că avem o criză în interiorul coaliţiei de guvernare, dar că România este o ţară stabilă, solidă, cu o economie funcţională, şi că am solicitat celor implicaţi în divergenţe să găasească soluţii urgente, ceea ce fără îndoială să se va şi întâmpla”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Întrebat de un jurnalist german dacă actuala criză internă va afecta politica externă a României, şeful statului a replicat: „Nu are absolut niciun efect, avem o criză politică interă, pe care am definit-o ca fiind interpartinică. Politica europeană şi politica externă a României nu sunt influenţate sub nicio formp de această criză”.

Citește și: Iohannis pleacă în Germania. Întrevederi cu Merkel și Steinmeier

UPDATE. UDMR a început negocierile. Primele discuții cu Grindeanu și Ponta


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comuncării din cadrul Universității din București și un master în jurnalism online la aceeași facultate. Activează în presă din 2005, când a lucrat pentru prima dată în presa de limba engleză, în care a activat cel mai mult până în prezent. A acoperit atât domeniul economic, cât și cel social și politic și chiar și cultură, lifestyle, atât în online cât și în print.


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *