25.07.2017

Iohannis va promulga legea care elimina impozitul pensiilor sub 2.000 lei și scutește pensionarii de la plata CASS

  •    
  • Pin It

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va promulga legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

„După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în zilele următoare”, a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Grindeanu.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 5 ianuarie cu 207 voturi “pentru” şi 29 de voturi “împotrivă”, proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Totodată, Iohannis a mai precizat, vizavi de ,,gaura în buget” pe care a menționat-o Liviu Dragnea, că nu a plecat nimeni cu banii acasă, ci este vorba despre o sumă care nu s-a realizat.

„Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur și simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alții, nu eu. Cei care au guvernat. Cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă”, a afirmat șeful statului.

Acesta a adăugat: „Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Cred că ar fi foarte bine ca cei care ce pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă și să nu se ducă discuția la nivel de contre politice”.

Președintele a mai menționat că a solicitat informații cu privire la construcția bugetului pentru 2017.

„Am solicitat și am primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pentru 2017”, a spus el.

Șeful statului a precizat că dorește un buget „sustenabil, solid”, cu un deficit sub 3% și cu 2% din PIB alocat pentru Apărare.

„Nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile care au fost deja aprobate și cu încadrarea într-un deficit de 3%, dar el este obligatoriu. (…) Asta este o chestiune care aparține Guvernului, care va veni cu soluții. (…) Asta este problema Guvernului și a Parlamentului să vină cu un buget care este sustenabil și se încadrează în această cerință”, a specificat Iohannis.

Citește și:

Poșta Română anunță întârzieri din cauza vremii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...1 Comment

  1. ion din boju

    ianuarie 11, 2017 at 19:20

    eeeeeee.a trebuit sa vina dragnea sa bage viteza in ardelean-i-ohhhhhhhhanis proooooooonulga legea daca poateeeeeeeeeeee la sfirsitul mandatului.orice banut in buzunarul nostru e bun azi ,acuma nu peste 30 de ani eu acu traiesc acu maninc nu generatiile viitoare. se vor descurca si ele de nu sa moara de foame.amin

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *