25.07.2017

UPDATE: Ministrul Educației, acuzat că a colaborat cu Securitatea. Răspunsul CNSAS

 •    
 • Pin It

UPDATE

Fostul preşedinte al CNSAS din perioada în care a fost emisă decizia în cazul lui Mircea Dumitru, Ladislau Csendes, a declarat pentru News.ro că revizuirea unei decizii privind colaborarea cu Securitatea se face ”doar dacă apar elemente noi”, susţinând că membrii consiliului nu dau adeverinţe ”după ureche”. El a precizat că până acum la CNSAS nu a ajuns o solicitare de revizuire în cazul ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, adăugând că membrii instituţiei ar fi trebuit să fie preveniţi despre acest lucru.

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) verifică dosarele miniștrilor din guvernul Cioloș. Potrivit unor surse, CNSAS a decoperit că ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a fost colaborator al Securităţii.

Potrivit unor surse citate de evz.ro, Mircea Dumitru are dosar de rețea, din documente reieșind că a fost recrutat de Departamentul Securității Statului în anul 1980 și lăsat din legătura informativă în 1989. Dosarul are 11 file, potrivit sursei citate, doar că e vorba de elementele principale ale unui dosar de informator, respectiv Angajament și două note informative.

Conform Digi24, ministrul Educației, Mircea Dumitru, neagă informațiile apărute.

Citește și:

Iohannis, mesaj ferm pentru Dragnea: ”Nu voi desemna un premier condamnat”

Monica Macovei o apără pe Kovesi: ”Haita penalilor să aducă probe”

Fratele lui Băsescu s-a săturat de închisoare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...2 Comments

 1. ??????

  octombrie 28, 2016 at 11:21

  Remarcati si ca „punctarea” subiectiva a cv-urilor in competitia pentru concursurile de directori de scoli, de catre comisii in care indivizi ce au detinut sau detin functii in baza unor numiri anterioare politice, constituie o evaouare a activitatii anterioare politizate a celor ce candideaza pentru posturile de directori de scoli ?
  Considerati ca asemenea „activitati” ar fi trebuit punctate sau ar fi trebuit stabilit un criteriu minim de vechime pentru ocuparea unor asemenea functii, cum anterior fu reglementat ?

 2. ??????

  octombrie 28, 2016 at 11:26

  Considerati ca CNSAS este o institutie folosita in mod „politicianist”, ce ar trebui desfiintata la 26 de ani dupa evenimentele din 1989 sau considerati ca ar trebui sa functioneze precum „Institutul Elie Wiesel”?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *