25.07.2017

Prepară cea mai cremoasă ciocolată caldă pe care ai gustat-o vreodată

  •    
  • Pin It
cea mai cremoasă ciocolată caldă

Gerul de afară se cere alungat de o băutură caldă care îți răsfață papilele gustative! Rețeta de ciocolată caldă pe care ți-o propunem nu se compară cu nimic din ce ai putea găsi într-o cafenea, de exemplu, și e potrivită pentru mici și mari.

Iată ce îți trebuie pentru 4 porții (sau 8 dacă umpli doar pe jumătate cești pentru cafea):

  • 4 căni de lapte
  • 2 lingurițe de amidon
  • 2 tablete de ciocolată
  • 2 lingurițe de vanilie
  • 1/3 cană de miere
  • Puțină sare de mare

Notă: Dacă îți place ciocolata neagră, folosește una cu procent cât mai mare de cacao, însă băutura va fi destul de tare și, probabil, greu de gustat. Poți folosi, în schimb, o ciocolată de menaj mai de calitate (aproximativ 150 g).

Mod de preparare

Încălzește trei căni și jumătate de lapte, la foc mediu, până când începe să facă bule pe margine.

Între timp, mixează amidonul cu jumătatea de cană de lapte pe care ai păstrat-o, până când se dizolvă.

Dă ciocolata pe răzătoare pentru a obține fulgi de ciocolată care se vor topi mai ușor în laptele cald.

Când începe să fiarbă laptele, adaugă ciocolata, vanilia și sarea de mare. Adaugă laptele cu amidon amestecând continuu. Amestecul va începe să se îngroașe pe măsură ce ciocolata clocotește.

Ia de pe foc și lasă să se răcească puțin. Adaugă mierea și amestecă bine până se dizolvă complet (dacă nu dorești să fie foarte dulce, pune-o treptat și gustă, până când rezultatul te mulțumește). Apoi pune în cești și ornează, după gust, cu frișcă, bezele, scorțișoară.

 

(Sursă: bakedbree.com)


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

Jurnalistii.ro