10 august 2018. Intervenţia în forţă a Jandarmeriei, nejustificată. „Lovitura de stat”, o minciună a PSD

-


Raportul care a fost desecretizat săptămâna trecută de ministrul de Interne, Marcel Vela, incriminează în mod direct Jandarmeria care a intervenit în forţă în 10 august 2018 împotriva protestatarilor, deşi informările trimise de serviciile de informaţii nu indicau riscuri directe la adresa securităţii naţionale.

 

Raportul are 20 de pagini de raport și trei anexe cu legislație și informările primite de la serviciile secrete privind potențiale riscuri. Documentul arată faptul că oficialii Jandarmeriei Române au monitorizat încă din iunie 2018 pregătirea protestelor, iar rețelele sociale au reprezentat o sursă importantă de informare, care le-au indicat faptul că ar fi putut să degenereze, dacă nu ar fi intervenit în forţă împotriva protestatarilor.

Astfel, în acest sens au fost aduse drept elemente justificative următoarele elemente: existența unor semnale în mediul online privind intenția de realizare a unor acțiuni radicale, de natură a produce o schimbare la nivel politic („revoluție”), inclusiv prin eventuale acțiuni violente (promovarea violenței la nivel de limbaj) și la nivel acțional, prin ocuparea sediului Guvernului României.

Citiţi articolul complet pe digi 24.ro.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.