16 ani de la atentatele care au schimbat lumea. 9/11 World Trade Center

-


Astăzi, se împlinesc 16 ani de la cele mai grave atentate teroriste de pe teritoriul SUA, care au avut drept ţintă, cele mai reprezentative clădiri ale democraţiei şi puterii americane: Turnurile Gemene din New York şi o aripă a Pentagonului.

Milioane de cetăţeni americani vor comemora, astăzi, memoria victimelor care au murit  în urma atacurilor teroriste care dus la prăbuşirea turnurilor “Gemene” din New York, schimbând cursul istoriei statelor din lumea liberă, scrie Reuters. Pe fostul  amplasament de la World Trade Center se va desfăşura o ceremonie religioasă, urmată de un moment de reculegere  pentru cele 3000 de victime, unde se află o capelă şi un monument comemorativ.

De asemenea, o ceremonie se va desfăşura şi la Washington în memoria victimelor de la Pentagon. Masacrul de la 11 septembrie 2001 a fost comis de către teroriştii Al Qaida şi a fost o încercare de a îngenuchea democraţia americană.

Primul aparat, un Boeing 767 al companiei American Airlines, având 92 de persoane la bord, dintre care cinci terorişti, a lovit primul turn la ora locală 8:46, distrugând etajele superioare ale clădirii. După aproximativ 20 de minute, al doilea Boeing 767, aparţinând companiei United Airlines şi având 65 de persoane la bord, dintre care cinci terorişti, a lovit cel de-al doilea turn al World Trade Center. La ora locală 9:43, un Boeing 757 al companiei American Airlines, cu 64 de persoane la bord, dintre care cinci terorişti, s-a prăbuşit peste Pentagon, provocând pagube însemnate la faţada vestică a clădirii Ministerului American al Apărării

Al patrulea avion este singurul care nu și-a atins scopul distructiv.. Avionul a fost doborât cu 20 de minute înainte să atingă ținta. Se crede că teroriştii voiau să-l folosească pentru a intra cu el în Capitoliu, sediul Congresului american, sau în Casa Albă, în care locuieşte şi îşi desfăşoară activitatea preşedintele Statelor Unite.

Pe 1 mai 2011, liderul Al Qaida(Osama bin Laden) a fost ucis, în urma unei misiunii a forţelor speciale americane, în ascunzătoarea acestuia din Pakistan.

Citeşte şi: Clasamentul celor mai bune universități din întreaga lume

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.