„1917” conduce în box office-ul nord american şi are prima şansă la Oscar

-


Filmul de război „1917” a ocupat primul loc în box office-ul american în acest weekend, după ce a detronat ultimul episod din seria „Star Wars”, potrivit Exhibitor Relations, scrie AFP.

 

Pelicula lui Sam Mendes, cel mai bun film dramatic la Globurile de Aur, a obţinut venituri de 36,5 milioane de dolari în Statele Unite şi Canada la lansarea sa extinsă în cinematografe. De asemenea, în primele două săptămâni de prezenţă pe ecrane, filmul de război a fost proiectat doar în câteva cinematografe, înainte de a ajunge în peste 3.000 de săli de cinema vineri.

În „1917”, regizorul Sam Mendes a făcut o incursiune în Primul Război Mondial cu o distribuţie de vedete din care fac parte George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong şi Benedict Cumberbatch. Astfel, filmul, care urmăreşte doi soldaţi britanici nevoiţi să străbată teritoriul inamic, ducând cu ei un mesaj care ar putea evita un masacru, este creditat cu şanse mari în cursa pentru Oscaruri. În trei săptămâni, pelicula a avut încasări de 39,2 milioane de dolari în box-office-ul din America de Nord şi de 60,4 milioane de dolari la nivel mondial, potrivit cifrelor prezentate de Box Office Mojo.

În schimb, pentru cea de-a patra săptămână de prezenţă pe ecranele nord-americane, „Star Wars: The Rise of Skywalker” se mulţumeşte cu locul al doilea şi încasări de 15,1 milioane de dolari – dintr-un total la 478,2 milioane de dolari de la lansare. Cea de-al nouălea episod al sagăi este în prezent foarte aproape de pragul de un miliard de dolari din bilete vândute – cu 989,5 de milioane raportaţi până în prezent.

Pe poziţia a treia se regăseşte filmul „Jumanji: The Next Level”, al doilea sequel al peliculei „Jumanji” (1995), lansat după „Jumanji: Welcome to the Jungle” (2017), care continuă să seducă publicul, obţinând 14 milioane de dolari de vineri până duminică în America de Nord.

Citeşte şi:

Iarna se lasă aşteptată. Temperaturi anormale în următoarele două săptămâni

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.