21 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului 2019

-


Luni, 21 ianuarie, a treia luni din acest an este considerată cea mai deprimantă zi a anului 2019 sau „blue Monday”.

Această zi a primit eticheta de cea mai sumbră zi din cauza unui calcul realizat de un profesor universitar, Cliff Arnall, care a inclus vremea rece, datoriile acumulate la Crăciun, numărul de zile trecute de la încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an, nivelul scăzut de motivaţie și sentimentul unei nevoie acute de a lua măsuri.

Potrivit Wikipedia, psihologul Cliff Arnall a creat și o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului.  Expresia este:

unde W exprimă condițiile meteorologice, d=debitul (diferența intre datoriile acumulate și capacitatea noastră de a plăti), T=timpul scurs de la Crăciun, Q=timpul scurs de la începutul Anului Nou, M=nivel motivațional scăzut, Na=necesitatea de a acționa, iar D exprimă salariul.

Acest nume – blue Monday – a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, etc.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.