BENEFICIILE RAW-VEGANISMULUI: «Oamenii s-au vindecat de boli grave cu ajutorul sucurilor verzi»

-


În ultimul timp, se vorbește tot mai des despre această metodă de detoxifiere, regenerare și armonizare: SUCURI DIN FRUCTE, LEGUME ȘI FRUNZE VERZI. Multe mărturii vin să confirme valoarea ei. Oameni cu boli, uneori grave, reușesc să se vindece, persoane supraponderale ajung să scape de kilogramele în plus, iar aceia care și-au pierdut entuziasmul se regăsesc, la sfârșitul unei astfel de cure, în versiunea lor cea mai bună.

Este miraculoasă? Nu, este firească. Starea de boală și dizarmonie este nefirească. Trăim într-un mediu poluat, mâncam alimente supraprocesate, pline de compuși chimici nesănătoși, bem o apă de proastă calitate, ne bombărdam corpul cu lucruri extreme de nocive: alcool, țigări, cafea or droguri. Suntem sedentari și avem gânduri și emoții preponderent negative, așa că ajungem să ne minunăm de capacitatea organismului uman de a face față tututor acestor agresiuni și apreciem efortul lui constant de a ne menține pe linia de plutire.

Însă a fi pe o linie de plutire nu înseamnă a avea o viață înfloritoare. Înseamnă că doar supraviețuiești. Înseamnă că o mulțime de lucruri minunate nu o să ajungi niciodată să le faci, pentru că nu o să ai energie și timp, fiind prea preocupat să supraviețuiești.

De ce se petrec lucrurile astfel? Pentru că ne-am îndepărtat de natură, am rupt contactul cu ea în aproape toate domeniile vieții și ne-am izolat de energiile ei vindecătoare.

1412740_862089903825576_8510864516761247219_oS-a constatat că simplul fapt de a bea apă din surse naturale poate să ne vindece de o mulțime de boli. De multe ori prezentăm simptome de boală deși suntem doar foarte deshidratați. A sta câteva minute desculți, în contact cu solul, poate să ne energizeze profund și să ne vindece de unele afecțiuni. O simplă plimbare în natură ne poate schimba starea de spirit și ne redă cheful de viață.De ce? Pentru că ne reîntoarcem în mediul nostru natural, acolo unde funcționăm optim. Dacă suntem atenți, o să vedem cât de multe lucruri facem.

Apa, esență pură

Corpul nostru este compus din apă, într-o proporție de aproximativ 70%,  unele zone având chiar mai mult. Raportat la asta, mulți oameni beau într-o zi o cantitate total nesatisfăcătoare de apă și organismul nostru, ca să reușească să-și îndeplinească toate funcțiile, încearcă să își gestioneze cum poate el mai bine resursele. Așa că își ia apa din locurile mai puțin vitale și o duce acolo unde este strigent necesară.

Pe termen lung, acest lucru ne afectează starea de sănătate: organele se intoxică, se îmbolnăvesc și, rând pe rând, cedează.
În momentul în care facem o cură cu sucuri, datorită hidratării intense, efectele se văd imediat. Sucurile fiind foarte bogate în nutrienți și extrem de digestibile ne hrănesc foarte rapid, cu un consum minim de energie. Acest repaos alimentar dă posibilitatea organismului să își focalizeze energia în zonele cu probleme și să înceapă de vindecarea.

Putem să facem o cură detoxifiantă cu sucuri o dată pe an, de preferință la începerea primăverii, la schimbarea anotimpurilor, când avem o suferință sau pur și simplu când ne dorim asta. O astfel de cură se tine cel mai ușor când ești deschis total către ea. Atunci ai motivație și toate resursele interioare la dispoziție.

Cum se ține corect această cură

În funcție de gravitatea bolii, timpul necesar unei astfel de cure variază. Ținând cont de ceea ce urmărim și de structura noastră, putem opta pentru o mărire progresivă a timpului unei cure, de exemplu, începem cu 3 zile, apoi continuăm cu 7 zile, 14 zile, 30 zile, 60 de zile, sau putem să facem direct o cură mai lungă, însă doar atâta timp cât ne simțim confortabil cu ea. Eu nu aș depăși limita de 60 de zile.

Mereu trebuie să păstrăm deschis dialogul cu noi și să fim atenți la ce ne comunică corpul. El are o inteligență perfectă, pe care noi cu greu putem să o intuim și, în momentul în care ne deschidem spre un trai natural, în mod spontan, ne reconectăm la ea. Astfel, o să trecem mult mai ușor peste poftele tiranice și dependențele alimentare și o să ajungem să mâncăm doar acele alimente care ne sunt cu adevărat necesare.

Înaintea unei cure, mai ales dacă ne aflăm în fața unui lucru nou pe care nu l-am mai făcut, este important să ne informăm. Există foarte multe cărți, articole și filme motivaționale

Pe mine m-au impresionat în mod deosebit filmele documentare: „Gras, bolnav și aproape mort (Far, Sick and Nearly Dead)” și Jason Vale “Super juice me”. Sunt foarte potrivite pentru un început plin de entuziasm.

În momentul în care știm la ce schimbări și beneficii să ne așteptăm, tentațiile și gândurile de abandon vor fi mult mai ușor gestionate. În prima săptămână, până ne obișnuim cu schimbarea, va fi o perioadă mai dificilă, dar, după ce te adaptezi, cura cu sucuri va deveni ceva plăcut. Și în această situație răbdarea este cheia succesului.

Cum răspunde corpul

Dacă în decursul timpului am acumulat multe toxine, atunci când începem o cură cu sucuri e posibil să ne confruntăm cu anumite semne de detoxifiere: dureri de cap, greață, diaree, mirosuri corporale puternice, insomnie, nervozitate. Toate aceste semne indică faptul că a început procesul de eliminare a toxinelor. Nu este recomandat ca, în astfel de situații, să se intervină cu remedii care stopează transpirația sau celelalte procese naturale de eliminare. Specificul acestor reacții de purificare este că, în majoritatea cazurilor, ele trec după primele zile ale curei. Ca să ajutăm acest proces este bine să bem cât mai multă apă și, mai ales la început, să facem câteva clisme cu ceaiuri din plante medicinale sau cu cafea (celebra clismă din terapia Gerson).

Ca suport, mișcarea este foarte importantă, alături de orice altă procedură de drenaj limfatic. De exemplu, săriturile pe trambulină sunt excelente. Obținem, cu un singur efort, într-un mod plăcut și amuzant, ambele lucruri. De asemenea, se pot efectua plimbări într-un ritm alert, alergări sau exerciții aerobice.

Dacă urmărim ca prin această cură să ne reglăm greutatea corporală, este bine să nu bem doar sucuri din frunze dulci și calorice ci să avem în meniu și sucuri din legume și frunze verzi. Eu am ținut mai multe cure cu sucuri, iar la ultima dintre ele, care a durat 60 de zile, am slăbit 15 kilograme pe care nu le-am mai pus la loc, întrucât, datorită duratei lungi, am reușit să mă stabilizez.

10830730_923989980968901_7055092648883014535_o

Pe Doina Oprea, nutrițonist raw vegan, consultant de nutriție, vegetariană de 20 de ani, raw vegană de 5 ani, realizatoare de workshopuri de nutriție și hrană vie, blogger cunoscut, o găsiți aici http://rawveganjoy.ro/.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon