3 trucuri pentru a prepara un grătar sănătos

-


Despre grătar se spune că nu este tocmai sănătos din cauza substanțelor toxice care se formează în urma arderii grăsimii din carne. Însă un grătar preparat măcar o dată pe an nu a făcut rău nimănui, mai ales dacă sunt respectate câteva reguli de bun simț.

1.Evită carnea grasă, pentru că în acest fel previi  îmbibarea preparatelor cu substanţe toxice. Carnea de pui ori de curcan și chiar peștele sunt variante sănătoase la carnea de porc plină de grăsimi nesănătoase. Nu uită însă să dai jos pielea de pe carne pentru că are o cantitatea însemnată de grăsimi.

2.Alegeţi un grătar cu orificiu în mijloc, cum sunt cele pentru aragaz. Grătarul trebuie să fie construit din două piese suprapuse, astfel încât carnea să nu fie expusă direct la sursa de foc, iar grăsimea să nu se scurgă direct pe lemne sau pe cărbune.

”Iese din ecuație grăsimea (uleiul de la prăjire) dar intră fumul și denaturarea proteinelor și grăsimilor din carnea pusă pe grătar. Rezultă substanțe extrem de nocive, cancerigene, care pot afecta în mod direct ADN-ul nostru (tiparul informațional după care suntem construiți). Legumele la grătar devin toxice, nu doar își pierd calitățile nutritive”, este de părere nutriționistul Cristian Mărgărit.

3. Dacă prepari pește, pune-l pe grătar fără să-l învelești în folie de aluminiu, pentru că aciditatea alimentului mobilizează ionii de aluminiu în hrană, element implicat în dezvoltarea maladiei Alzheimer.

Nu mânca preparatele din carne alături de cartofi. Combinația rămâne la fel de nesănătoasă chiar dacă carnea este făcută pe grătar. Salatele de crudităţi sau legumele preparate pe grătar pot asezona carnea. De acasă, poți prepara și o porție de orez cu puțin unt și vei avea parte de o masă gustoasă și plină de savoare.

Citește și:

Magda Vasiliu îi îndeamnă pe români să nu mai cotizeze la Sănătate: Auzi! Să-ţi cauţi sponsori ca să-ţi faci bine copilul


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.