5 pași esențiali pentru a scăpa de o tuse supărătoare

-


Tusea nu este un simptom „normal” și deci nu ar trebui ignorată, întrucât arată că există ceva care irită tractul respirator. Cele mai frecvente cauze ale tusei persistente sunt  tuberculoza pulmonară, astmul bronşic, bronşita cronică sau boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), cancerul bronhopulmonar, refluxul gastroesofagian, rino-sinuzita cronică şi insuficienţa cardiacă.

Tusea, productivă sau neproductivă, este deosebit de inconfortabilă, iar dacă se asociază cu o stare generală de rău, este resimțită și mai acut. Tusea se poate calma rapid cu câteva remedii naturiste (miere, ceai din frunze de ceapă etc) sau poate dură până la șapte zile indiferent de tratamentul administrat, în unele cazuri mai grave.

1.Cât mai multe lichide

Beți multe lichide sau utilizați un umidificator deoarece calmează un gât iritat și ajută la eliminarea mucusului. Dormiți pe două perne pentru a ține capul cât mai ridicat față de restul corpului și luați puțină miere înainte de culcare. Studiile arată că lucrurile dulci pot ajuta la ușurarea tusei.

2. Eliminare mucusului, prioritară

În cazul unei tuse productive, dacă este greu să eliminați mucusul sau dacă acesta este gros, apelați la medicamentele expectorante.

3. Evitați antibioticele

Tusea, în general, este cauzată de infecții virale cum ar fi răcelile sau gripa și se potolește după 7 zile. Antibioticele sunt de ajutor numai în cazul infecțiilor bacteriene. Dacă după o săptămână tuse nu dispare, mergeți la medic.

4. Eliminați existența unei alergii

Din cauza alergiilor, puteți strănuta, tuși sau ambele. În astfel de cazuri, un medicament antihistaminic poate ajuta. Dacă respirația este șuierătoare, este posibil să aveți astm. Numai medicul poate stabili un tratament.

5. E bine să sunați medicul dacă: 

Aveți o tuse profundă cu mult mucus.
Mucusul este sângeros.
Respirați puțin și simțiți un disconfort în zona pieptului.
Aveți febră care nu dispare după 3 zile.
Dacă tusea persistă mai mult de 7 zile.

(Sursa: .webmd.com)

Citește și: Ceapa și beneficiile sale extraordinare pentru sănătate

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.