9.000 de polițiști la mitingul din 24 martie. Coarnă: ”Din păcate, nu am intrat pe grila din 2022”

-


Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat, pentru Jurnalistii.ro, că pe 24 martie la mitingul de protest vor participa în jur de 8.000-9.000 de politişti nemulţumiţi de condiţiile de salarizare.

“Avem autorizare la acest protest de până la 12.000 de oameni, dar eu mizez undeva la 9.000 de poliţişti pe 24 martie. Avem totul pregătit ca să atragem un semnal de alarmă în legătură cu nivelul salarizării care din păcate nu a intrat pe grila din 2022, cum au făcut cu medicii”, a declarat Dumitru Coarnă.

Potrivit acestuia, poliţiştii şi personalul contractual din MAI au în momentul de faţă salariile la  jumătate în comparaţie cu grila din 2022.

“Să se aplice legea salarizării unice pe care au făcut-o ei. Am cerut ca pentru 2018 să se anuleze Ordonanţa 91 şi să se majoreze salariile cu 85% din grila prevăzută în legea 153 din 2022. Şi nici aşa nu au vrut la Comisii când am fost la Parlament. Eu am cerut o majorare de 85 % anul acesta şi din 2019 cu câte o ¼ până în anul 2012”, a adăugat Dumitru Coarnă.

El a mai spus că poliţiştii şi jandarmii care au asigurat ordinea publică la congresul PSD, organizat sâmbătă la Sala Palatului, nu vor fi plătiţi pentru orele suplimentare efectuate.

“Acolo a fost o fortăreaţa. Politiştii şi jandarmii care au fost acolo nu vor primi bani pentru orele suplimentare pentru că ordonanţa doamnei Carmen Dan care reglementează plata orelor suplimentare nu a fost publicată în Monitorul Oficial. PSD se teme de popor”, a adăugat Dumitru Coarnă.

La rândul său, ministrul de Interne, Carmen Dan a susţinut că salariile polițiștilor au crescut în 2017 cu 10%, iar în 2018 s-a adăugat o creştere netă de 3-4%.

„În ultimele trei luni am fost prezentă de două ori în faţa comisiilor parlamentare pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională – pentru prezentarea buegtului MAI pe anul 2018 şi pentru învestirea în Cabinetul Dăncilă (….) De fiecare dată am punctat priorităţile Ministerului printre care reformarea Poliţiei, modernizarea dotărilor Jandarmeriei sau creşterea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă. Măsurile luate la nivelul ministerului au ca scop atingerea acestor oboecitve. Probabil că persoanele care au avut iniţiativa invitării mele astăzi au lipsit de la audierile din comisii”, sublinia Carmen Dan.

Mai puteţi citi şi: Angajări masive în Armată. Posturi pentru 450 de medici și psihologi

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.