A murit Helmut Kohl, fost cancelar german

-


Fostul cancelar german Helmuth Kohl a murit vineri, la vârsta de 87 de ani, în locuinţa sa din Ludwigshafen, în sud-vestul ţării.

Helmut Kohl, cancelar al Germaniei între 1982-1998, nu a mai apărut în public, după căderea sa pe scări, în 2008, urmată un an mai târziu de un accident vascular cerebral, care l-a imobilizat într-un scaun cu rotile.

Helmut Kohl a deţinut patru mandate consecutive de cancelar în perioada 1982-1998. Pe lângă rolul jucat în reunificarea Germaniei, Kohl s-a evidenţiat şi prin promovarea proiectului monedei comune euro, alături de fostul preşedinte francez Francois Mitterand. În ultimii ani, el s-a arătat un susţinător al ideii aprofundării integrării europene, scrie ziarul „Adevărul”.
Helmut Josef Michael Kohl, născut pe 3 aprilie 1930 la Ludwigshafen, iar la vârsta de 17 ani a aderat la Uniunea Creştin-Democrată, CDU.
Helmut Kohl este considerat unul dintre cei mai puternici cancelari germani de la Bismark încoace, iar reuşitele sale sunt comparabile astăzi doar cu cele ale protejatei sale, Angela Merkel, care a fost numită în 2015 – pentru al zecelea an consecutiv – cea mai puternică femeie din lume.
Principala moştenire lăsată de Helmut Kohl este fără îndoială reunificarea Germaniei, faptul că a speculat impecabil momentul de incertitudine şi turbulenţe din 1989 pentru a se asigura că statele germane se vor reuni prin cel mai simplu şi scurt procedeu legislativ.

Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *