Abrambureală în sistemul de Educație. PSD ia măsuri fără să-și consulte ministrul de resort. „În acest moment, nu avem bani în buget pentru voucherele de 10 lei”

-


Deși se află la capitolul priorități pe semestrul al doilea, voucherele de 10 lei pe care guvernarea PSD-ALDE intenționează să-l acorde elevilor pentru a fi ținuți în bănci este o necunoscută pentru ministrul Educației Ecaterina Andronescu. Ea a declarat, la Realitatea TV, că, în prezent, nu există bani la buget pentru ca guvernul să plătească elevii. Întrebată de unde a apărut această măsură, ministrul Educației a răspuns: „Nu știu să vă explic”.

 

Reporter: Vorbim despre voucherele pe care ar trebui să le primească elevii care vin la şcoală, 10 lei pentru fiecare zi în care nu au absenţe, este măsura cu numărul 12 în planul de măsuri…

Ecaterina Andronescu: Da, asta ştiu, acest lucru îl ştiu…

Reporter: De unde această măsură?

Ecaterina Andronescu: Nu știu să vă explic, dar pot să vă spun că în acest moment sunt câteva proiecte care sunt dedicate școlilor defavorizate sau școlilor cu elevi defavorizați unde acest lucru se poate întâmpla. Dacă Ministerul va primi la rectificare resursele necesare, acest lucru este altceva, dar în acest moment vreau să vorbesc despre aceste proiecte care sunt dezvoltate fie de inspectoratele școlare, fie de ONG-uri. Eu vă spun că în acest moment sunt câteva proiecte care se derulează din fonduri europene pentru elevii defavorizați din zonele defavorizate… unde acest lucru se întâmplă. Dacă se va întâmpla cu toți elevii acest lucru nu îl pot garanta în acest moment pentru că nu s-a produs rectificarea și bani în buget nu există. Dar poate prin rectificarea care urmează în luna iulie se va putea petrece şi acest lucru.

Reporter: Şi există bani ca să acoperiţi? Care ar fi impactul bugetar?

Ecaterina Andronescu: Ceea ce vă spun este, încă o dată repet: în acest moment nu avem bani în buget pentru acest proiect…

Reporter: Şi atunci de ce măsura apare pe pagina oficială a partidului, dacă în acest moment nu sunt bani?

Ecaterina Andronescu: Nu am spus lucrul acesta. Sunt câteva proiecte care se află în derulare pentru elevii din zonele defavorizate şi nu este exclus să avem bani pentru toţi elevii din ciclul primar.

Reporter: Care este impactul bugetar?

Ecaterina Andronescu: Păi înmulţiţi şi dumneavoastră circa un milion de elevi, câţi există în ciclul primar, cu 176 de zile câte are anul şcolar şi cu 10. Cam ăsta este impactul bugetar.”

(Sursa: edupedu.ro)

Fiecare elev cu prezență integrală într-o zi de școală ar putea fi recompensat cu câte zece lei, sub forma unui voucher. Asta prevede una dintre măsurile anunțate de PSD cu scopul de a reforma sistemul de Educație greu încercat în timpul guvernării PSD.

Citește și:

Cum și-a propus PSD să reformeze sistemul de Educație. Stimulent pentru elevii prezenți la ore


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.