Acord istoric pentru relansarea economiei SUA. 2000 de miliarde de dolari, pentru anihilarea efectelor pandemiei de COVID-19

-


Liderul majorităţii republicane din Senatul american, Mitch McConnell, a anunţat, miercuri seara, că s-a ajuns la un acord cu privire la un plan „istoric” de 2.000 miliarde de dolari cu democraţii şi cu Administraţia Trump pentru relansarea economiei americane, puternic lovită de pandemia provocată de COVID-19, scrie AFP.

„După zile de discuţii intense, Senatul a ajuns la un acord între cele două partide cu privire la un plan istoric de sprijin în faţa acestei pandemii. Vom aproba acest text mai târziu în cursul zilei de astăzi”, a declarat senatorul republican Mitch McConnell.

Potrivit acestuia, Acordul trebuie să fie aprobat şi de Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, înainte de a fi promulgat de preşedintele Donald Trump.

„Acest plan va reprezenta cel mai mare program de ajutor din istoria Statelor Unite destinat economiei reale. Avem nevoie urgent de această lege pentru a întări economia, a injecta lichidităţi şi a stabiliza pieţele financiare pentru a traversa această perioadă dificilă”, a adăugat consilierul economic al Administraţiei Trump, Larry Kudlow.

Măsurile includ ajutoare distribuite direct americanilor, credite pentru întreprinderile mici şi pentru marile companii, cum sunt cele din sectorul aerian, precum şi mai multe resurse financiare pentru spitale.

”Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune. Trebuie să ne întoarcem la muncă mult mai repede decât cred oamenii. Mi-ar plăcea să avem ţara redeschisă până la Paşte”, a declarat Donald Trump.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare se va evalua efectele perioadei de izolare recomandată de 15 zile în SUA.

În schimb, oficiali militari americani de rang înalt au susţinut marţi că pandemia de COVID-19 care a lovit SUA ar putea dura câteva luni, scrie Reuters. Epidemia COVID-19 a cauzat în SUA moartea a 600 de persoane, iar aproximativ 50.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate.

Citeşte şi:

Trump: ”Riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau într-o depresiune”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.