Acuzații de corupție la adresa lui Didier Reynders, propus pentru funcţia de comisar european pe Justiţie

-


Didier Reynders, fost ministru de Externe al Belgiei, care a fost propus pentru funcţia de comisar european pe Justiţie, este acuzat de corupţie şi spălare de bani. Reynders respinge învinuirile, potrivit politico.eu.

 

Acuzaţiile sunt legate de construirea Ambasadei Belgiei din Kinshasa, închirierea sediului Poliţiei federale şi de alte fapte.

Investigaţiile preliminare în cazul acestuia, făcute de Poliţie sub supravegherea unui procuror, măresc lista altor nominalizaţi pentru poziţia de comisar european asupra cărora planează suspiciuni.

Ancheta arată că Reynders a primit sau spălat bani printr-o schemă care implica achiziţionarea de obiecte de artă şi imobiliare, unele dintre tranzacţii fiind făcute prin pradisuri fiscale.

Reynders, un liberal francofon care a ocupat şi funcţia de vicepremier şi ministru al Apărării, şi care a avut un cuvânt de spus în domeniul Finanţelor, le-a declarat jurnaliştilor că nu știe absolut nimic despre investigaţie.

Reynders a luat legătura cu avocaţii pentru a contacta procurorii ca să îşi apere drepturile şi să respingă acuzaţiile.

Un purtător de cuvânt al lui Reynders, John Hendrickx, a sugerat că acuzaţiile fac parte dintr-o campanie necinstită pentru a discredita ministerul. „Poate că este din nou un montaj al aceluiaşi om răuvoitor care constant încearcă să distrugă”, a spus el.

Biroul procurorilor de la Bruxelles a confirmat pentru Politico că o investigaţie cu privire la Reynders este în desfăşurare.

 

CITEȘTE ȘI:

Patru sportive la turneul de la Seul. Țig, misiunea cea mai grea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.