Adevărul adevărat e că țigările electronice te…însănătoșesc

-


Am citit de curând un articol în Evenimentul Zilei în care se spunea că, de fapt, țigările electronice te fac mai sănătos. Articolul era presărat cu diferite citate ale unor oameni mai mult sau mai puțini importanți din industria fumatului, așa că n-ai avea de ce să nu crezi un material informativ de o asemenea amploare, publicat de un ziar cunoscut pentru calitatea știrilor.

Nici nu-mi pun problema ca articolul publicat de Evenimentul Zilei să fie vreo șustă plătită de vreo companie de tutun și toate studiile să fie măsluile, ori neadevărate. Nu concep așa ceva, nu mai încercați să mă convingeți că știrea e un fals.

Mă bucur că în sfârșit s-a tras linie în cazul acestui scandal și toate nelămuririle au dispărut ca prin fum.

Ce nu relatează EvZ, dar am aflat eu din surse sigure, e că fumatul electronic îți aduce nenumărate beneficii. Conform unor cercetători japonezi, conduși de ilustrul Zuki Su-Zu, țigările electronice te pot ajuta să-ți regenerezi capacitatea pulmonară și cu ajutorul lor se produce un strat protector în pieptul „fumătorilor”, strat care filtrează poluarea din aer în marile orașe.

Un alt studiu, de data asta din Australia, a demonstrate pe un eșantion de 3829 de oameni, studiu întins pe 42 de ani, că șansele să câștigi la loto și să găsești parteneri de viață mai stabili emoționali și sănătoși cresc exponențial dacă fumezi țigări electronice.

Vă mirau vedetele care promovau fumatul electronic? Ce nu au apucat să vă spună e că fără acel mic și revoluționar aparat nu puteau atinge niciodată succesul. Fumatul electronic ajută la stimularea creativității, cel mai bun exemplu fiind Leonardo da Vinci care n-a ascuns niciodată faptul că o mare parte din picturi le-a realizat după ce a fumat electronic. Și puțini știu că Leonardo di Caprio a scris filmul „Titanic” după ce a început să fumeze electronic.

Eu am scris de nenumărate ori de rău despre industria fumatului electronic, dar trebuie să recunosc faptul că niciodată nu m-am informat dintr-o sursă atât de sigură precum Evenimentul Zilei. Am citit toate bălăriile de pe internet.

Acum m-am relaxat. Mă duc să pufăi o electronică. Ne revedem după ce-mi termin primul tablou de Luvru.

Acest text este un pamflet și trebuit tratat ca atare

Citește și:

Alerte de călătorie în mai multe țări cu temperaturi de foc. Aer foarte cald, uscat, care conţine un procent ridicat de particule de praf


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.