Adina Vălean, audiată joi în Comisia de Transporturi a PE

-


Europarlamentarul PNL, Adina Vălean va fi audiată joi, 14 noiembrie, în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European, între orele 13.00 – 16.00, potrivit programului de audieri publicat pe site-ul PE. De asemenea, joi vor mai fi audiați și comisarii desemnați de Ungaria – Oliver Várhelyi, Vecinătate și extindere – și Franța – Thierry Breton, Piața internă.

Fiecare audiere durează trei ore. Comisarul desemnat va face o prezentare introductivă de 15 minute, urmată de întrebări din partea deputaților. În total, vor fi 25 de întrebări: un minut pentru fiecare întrebare, urmată de răspunsul comisarului desemnat și de o posibilă întrebare suplimentară din partea deputatului, potrivit Parlamentului European.

Audierile vor fi urmate de ședințe în care președintele și reprezentanții grupurilor politice (coordonatori) din diferite comisii parlamentare vor evalua comisarii desemnați. Conferința președinților de comisie va evalua rezultatul audierilor în seara de 14 noiembrie și va transmite concluziile sale Conferinței președinților. Aceasta va face o ultimă evaluare și va decide încheierea audierilor în ședința sa din 21 noiembrie.

După încheierea audierilor, Președintele ales al Comisiei Ursula von der Leyen va prezenta întregul colegiu al comisarilor desemnați și programul Comisiei în cadrul sesiunii plenare. Declarația sa va fi urmată de o dezbatere și oricare din grupurile politice sau cel puțin o douăzecime din numărul membrilor Parlamentului (pragul redus) pot depune o propunere de rezoluție.

Comisia va fi aleasă cu majoritatea voturilor exprimate în plenară, prin apel nominal. Votul este programat pentru 27 noiembrie.

Europarlamentarul Adina Vălean a fost acceptată, miercuri, de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european pentru Transporturi, au anunțat reprezentanții CE. Aceștia precizează că cei doi candidați propuși de Guvernul Orban – Adina Vălean și Siegfried Mureșan – au avut miercuri interviuri cu președintele ales al CE.
Aceasta este la al treilea mandat de eurodeputat. În legislatura trecută a fost cel mai influent eurodeputat român în Parlamentul European, ea ocupând poziția a patra în TOP 100 cei mai influenți europarlamentari, potrivit unui studiu al Vote Watch EU.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.