Adio violenţe, insulte şi tachinări în şcoli

-


O iniţiativă legislativă împotriva violenţei  psihologice (bullying) în şcoli a fost adoptată, marţi, de Senat (care este for decizional) şi completează Legea Educaţiei Naţionale cu o secţiune care defineşte bullying-ului, asistenţa psihologică şi informează personalul didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Violenţa care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinări, intimidări, umiliri, va fi interzisă prin lege şi se vor lua măsuri ca aceasta să fie combătută în toate ciclurile educaţionale: primare, gimnaziale şi/sau liceale.

Iniţiativa legislativă care defineşte, previne şi interzice violenţa psihologică – bullying-ul a modificat şi completat Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. Legea fusese adoptată de Camera Deputaţilor în 31 octombrie.

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere şi de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoştinţe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel. Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice.

De asemenea, oficialii ministerului Educaţiei au subliniat faptul că până în 2015, se raportau anual aproximativ 19.000 de cazuri de violenţă de orice fel la nivelul unităţilor şcolare, dar specialiştii în educaţiei suţin că numărul este mult mai mare din cauza faptului că celor mai mulţi dintre elevi le este teamă să raporteze abuzurile suferite sau cele la care au fost martori.

Citeşte şi:

Putin vs Trump, ediția de iarnă. Cum joacă cei doi în războiul de imagine

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.