Africa de Sud a depășit pragul de jumătate de milion de infectări cu COVID-19

-


Africa de Sud, a cincea ţară cea mai afectată de pandemia de coronavirus din lume, a depăşit în ultimele 24 de ore jumătate de milion de cazuri de COVID-19, ajungând la 503.290 de infectări, şi a înregistrat 148 noi decese într-o singură zi, potrivit cifrelor publicate de guvernul sud-african, scrie Agerpres.

„În ţara noastră, 8.153 de persoane şi-au pierdut până acum viaţa, iar datele actualizate ale deceselor provocate de noul coronavirus ar putea depăşi această cifră”, a declarat preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa.

Rata de mortalitate în această ţară africană rămâne de 1,6 %, mult mai scăzută decât media globală, şi peste o treime dintre cei infectaţi s-au vindecat. Deşi noile contagieri continuă să depăşească zilnic 10.000 de cazuri, guvernul consideră că infecţiile s-au stabilizat, mai ales în marele focar epidemiologic al ţării, în provincia centrală Gauteng, unde sunt localizate metropolele Pretoria şi Johannesburg.

„Deşi este prematur să tragem concluzii, acest lucru arată că măsurile de prevenire care au fost adoptate de ţara noastră au avut efect”, a adăugat preşedintele Ramaphosa.

Africa de Sud a impus o izolare foarte strictă la începutul pandemiei, în martie, când se înregistrau 400 de cazuri, care au fost însă ridicate după două luni când numărul contagierilor începuse să crească şi după consecinţele economice dure observate asupra populaţiei.

În pofida situaţiei actuale critice, nu se consideră că Africa de Sud a depăşit pragul de sus al primului val de COVID-19, având în vedere că se aşteaptă limite epidemice maxime pentru luna august.

Guvernul nu prevede totuşi o reîntoarcere la izolare, dar a reimpus o serie de măsuri precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, suspendarea cursurilor şcolare în următoarele săptămâni, interdicţia vânzării de alcool pentru a limita spitalizările şi punerea la dispoziţia a mai multor paturi la secţiile de terapie intensivă.

Citește și:

Trump pregătește închiderea aplicației chinezești Tik Tok


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.