Agenţia Naţională de Transplant are un nou director

-


Medicul Alexandra Anca Mureşan este noul  director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, în locul lui Radu Deac. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat, miercuri, ordinul de numire a medicului în funcție. Măsura a fost luată în contextul în care un tânăr de 29 de ani din Braşov a murit după ce a aşteptat doi ani să primească un nou plămân.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, noul director”este un bun cunoscător al proceselor de control al calităţii şi a normelor legislative din domeniul sanitar”.

Mureșan este medic primar chirurgie generală din anul 2013, iar până în prezent şi-a desfăşurat activitatea la Institutul Regional de Gatroenterologie şi Hepatologie ”Prof. dr. Octavian Fodor” din Cluj Napoca.

Pintea spune că se impune restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant, pentru buna funcţionare şi transparentizare a activităţii de transplant în România, iar această numire este un prim pas.Sorina Pintea a semnat, miercuri, ordinul de numire a medicului Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant.

“Se impune restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant, pentru buna funcţionare şi transparentizare a activităţii de transplant în România. Numirea de astăzi este un prim pas în acest sens. Am încredere că noul director executiv va reuşi să organizeze un sistem care să funcţioneze în condiţii optime, în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de efectuarea unui transplant. Mai mult, sperăm că noua lege a transplantului va putea fi gata în cel mai scurt timp pentru consultare. Mi-am propus să continui să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru ca drama tânărului care a pierdut ieri lupta cu viaţa să nu se mai repete” , a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Printre atribuţiile directorului executiv al ANT, se numără reprezentarea în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din ţară şi din străinătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară şi normele privind disciplina tehnologică şi administrativă, acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, dar şi supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării, în conformitate cu directivele şi recomandările Uniunii Europene.

Alexandra Anca Mureşan este medic primar chirurgie generală din anul 2013. Până în prezent şi-a desfăşurat activitatea la Institutul Regional de Gatroenterologie şi Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor” din Cluj Napoca.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.