UPDATE:”Al optulea protest spontan” la Institutul Marius Nasta din Capitală. „Ruşine, ruşine să vă fie!”

-


UPDATE 13.05: Angajaţii care sunt strânşi în momentul de faţă în curtea unităţii medicale strigă „Ruşine, ruşine să vă fie!”, scrie news.ro.

Aceştia susţin că luni sindicatele din spital au fost la discuţii cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi au obţinut acordarea unui spor maxim de 55%, faţă de 54%, situaţie inacceptabilă.

„Eu lucrez în laborator de bacterologie, cu riscul cel mai ridicat. Este inacceptabil să primesc 55%. Lucrăm cu bacterii. Vom continua protestele până când vom obţine cel puţin 85%, iar dacă nu se va ajunge la o soluţie vom merge în instanţă să ne cerem drepturile. Noi nu acceptăm mai puţin Am chemat-o şi pe doamna ministru să vină să vadă laboratoarele, condiţiile în care lucrăm”, a afirmat o asistentă medicală participantă la protest.

Noi proteste ale angajaţilor au avut loc marţi, pentru a doua zi consecutiv, şi la Spitalul de Urgenţă Craiova, din cauza diminuării sporurilor cu până la 50%. Ei spun că vor declanşa greva generală dacă revendicările nu le vor fi soluţionate în 48 de ore.

În ultima perioadă, au avut loc proteste în mai multe spitale din ţară, cadrele medicale fiind nemulţumite că le-au fost micşorate sporurile şi astfel le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei, diminuările putând ajunge până la 1.300-1.500 de lei.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că i-a chemat la discuţii pe managerii spitalelor unde angajaţii au declanşat proteste din cauza diminuării sporurilor, ea afirmând că trebuie aplicată o lege, iar prin această lege au existat şi majorări importante ale salariilor medicilor.

Sorina Pintea a mai spus, după discuţii la Ministerul de Finanţe, că managerii de spitale trebuie să găsească soluţiile de redistribuire a sporurilor, astfel încât angajaţii să nu piardă la salariu.

„Nu a fost o discuţie legată despre salarii, am avut multe alte teme. Bugetul este foarte clar. Avem majorările salariale şi încadrarea în 30% sporuri, este rândul managerilor să fie manageri. Am verificat activitate unor spitale, este inadmisibil să nu facă până acum contracte cu CNAS. Voi continua acest tip de evaluări”, a declarat Sorina Pintea, după discuţiile de la Ministerul Finanţelor.

 

Ştirea Iniţială:

Asistenţii medicali şi personalul Tesa de la Institutul Marius Nasta din Capitală au ieşit din nou în stradă nemulţumiţi de tăierea sporurilor.

„Nu putem să acceptăm sporul de 55 %. Nu ne aude nimeni”, a declarat la digi 24, o asistentă medicală de la Institutul Marius Nasta.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.