Alegeri 2009. Kovesi nu participă la audieri

-


Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a trimis o scrisoare către Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 în care a anunțat că nu merge marți la audieri.

Mâine vom avea o poziție oficială din partea comisiei de anchetă cu ce se va întâmpla mai departe. În scrisoarea trimisă, de aproximativ două pagini, Laura Codruța Kovesi a explicat că nu a făcut nimic ilegal și că nu a încălcat protocolul militar și, de asemenea, că nu a făcut nimic care să iasă din serviciul civil.

„Având în vedere că nu am cunoștință despre aspecte de natură să servească la aflarea adevărului în cauză care formează obiectul activității Comisiei, nu mă voi prezenta în data de 20 iunie 2017, la ora 14.00, la ședința Comisiei de Anchetă”, a scris Laura Codruța Kovesi, după ce, în aceeași scrisoare trimisă parlamentarilor, aceasta a enumerat obiectivele comisiei, pe mai multe puncte.

Șefa DNA și fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, erau așteptați, marți, la audierile din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009. Cei doi au trimis însă câte o scrisoare în care au anunțat că nu se vor prezenta la audieri. Este a doua invitaţie pe care parlamentarii i-o trimit Laurei Codruţa Kovesi.

Şeful Comisiei, social-democratul Mihai Fifor, a sugerat că cei doi ar putea fi traşi la răspundere dacă refuză să fie audiaţi.

Citește și: Emil Boc exclude o posibilă fraudare a alegerilor prezidenţiale din 2009. „PDL era singur împotriva tuturor”

UPDATE Noi audieri în comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009. SRI și INS, la control

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009. Cine va fi audiat marţi


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *