Alegeri Germania. Angela Merkel promite șomaj sub 3% și deficit zero

-


Cancelarul german Angela Merkel și-a început sâmbătă campania electorală pentru alegerile generale din 24 septembrie cu promisiuni una și una.

Merkel și-a propus ca până în 2025 rata șomajului să se situeze sub 3% și să mențină deficitul zero, informează Agerpres.

Într-un miting în fața susținătorilor Partidului Creștin-Democrat (CDU) din orașul Dortmund, din vestul țării, Merkel a subliniat că Germania se află „într-o situație bună”, dar că lumea este într-o fază de „schimbare și de incertitudine”.

Germania se bucură în prezent de „cifre bune” macroeconomice, „însă nimeni nu poate spune cu certitudine cum vor sta lucrurile peste 10 ani”, a avertizat ea, referindu-se în continuare la marile transformări tehnologice din prezent și la posibilele repercusiuni asupra economiei și a locurilor de muncă.

Merkel a apărat totodată „fantasticul” proiect european, pe care l-a numit „garant al păcii” pe continent, și a subliniat că „o sănătate bună” a Uniunii Europene este pozitivă pentru Germania.

Potrivit ultimelor sondaje, CDU ar obține între 38% și 40% din voturi, în timp ce Partidul Social-Democrat (SPD), aflat pe locul doi, ar obține între 23% și 24% din sufragii.

Citește și: VIDEO Ce a făcut Merkel în timpul unei discuții cu Vladimir Putin la summitul G20? Internauții, în delir  

Iohannis: „România e stabilă”. Merkel: „Sunt problemele interne ale României”

Iohannis pleacă în Germania. Întrevederi cu Merkel și Steinmeier


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *