Alertă MAE de călătorie în Japonia. Ploi torențiale și alunecări de teren

-


Românii care doresc să călătorească în Japonia sunt informaţi că autorităţile locale au avertizat în legătură cu riscul producerii de inundaţii şi alunecări de teren, din cauza ploilor torenţiale, în estul ţării. Sunt vizate prefecturile Nagano, Kanagawa, Tokyo, Saitama, Chiba, Ibaraki, Tochigi, Fukushima şi Miyagi.

 

Cetăţenii români sunt rugaţi să manifeste atenţie sporită dacă se află sau tranzitează zonele afectate, să urmeze sfaturile autorităţilor locale şi să urmărească îndeaproape informaţiile distribuite de autorităţile nipone competente.

Se poate solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Japonia (+81(0)3-3479-1804, +81(0)3-3479 0431, +81(0)3-3479-0432) apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Tokyo (+8180-4461-4465).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultare a paginilor de internet http://tokyo.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” cu informaţii utile şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Citește și:

Brexit-ul se complică! Parlamentul britanic, suspendat până pe 14 octombrie


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.