ALERTĂ MEDICALĂ ÎN ARGEȘ: Toţi copiii sub 2 ani trebuie duşi la medic

-


Toţi copiii sub 2 ani din judeţul Argeş vor fi consultaţi de medicii de familie, după ce 12 copii au fost internaţi în ultimele zile cu o infecţie a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate. Direcţia de Sănătate Publică Argeş le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din judeţ să-i consulte pe toţi copiii cu vârsta sub 2 ani.

Potrivit directorului DSP Argeş, medicul Sorina Hontaru, decizia a fost luată în urma unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată de prefectul Mihail Oprescu. „S-a luat decizia ca medicii de familie să consulte copiii şi la primele semne de boală, dacă medicul nu a ajuns să-i consulte la domiciliu, să se prezinte la medicul de familie sau la medicul specialist, ca să descoperim boala cât mai repede”, a anunţat şefa DSP Argeş, care a precizat că în judeţ sunt aproximativ şase mii de copii cu vârsta sub doi ani.

Conform datelor DSP Argeş, până în prezent s-au înregistrat în judeţ 12 cazuri de îmbolnăviri, în localităţi aflate la mare distanţă unele de altele. Este vorba despre municipiile Piteşti şi Câmpulung Muscel, oraşele Topoloveni şi Ştefăneşti şi comunele Titești, Negrași, Mărăcineni şi Poiana Lacului.

„Noi suntem încă în anchetă, nu ştim cauza îmbolnăvirii acestor copii. În momentul în care ancheta se va termina, poate reuşim să stabilim cauza acestei patologii. (…) Facem şi noi anchetă, şi la ‘Marie Curie’ se face o anchetă şi vom comunica rezultatele în momentul în care le avem”, a mai precizat Sorina Hontaru.

Prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cazul copiilor din judeţul Argeş infectaţi cu bacteria Escherichia coli, internaţi în prezent la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Bucureşti. La şedinţa convocată de prefect au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Spitalului de Pediatrie din Piteşti, precum şi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

Un copil a murit deja, infectat cu această bacterie, iar mai mulți sunt internaţi la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucureşti, toţi prezentând sindrom hemolitic-uremic, au declarat miercuri surse medicale citate de Agerpres.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon