Alertă pentru flota rusă! Un distrugător american a intrat în Marea Neagră

-


Flota rusă a Mării Negre monitorizează mişcările distrugătorului american Donald Cook, care a intrat în Marea Neagră, potrivit Centrului Naţional de Control al Apărării din cadrul Ministerului Apărării din Rusia.

„Forţele Flotei Mării Negre au început să urmărească distrugătorul echipat cu rachete ghidate USS Donald Cook imediat după ce a intrat în Marea Neagră”, potrivit Centrului, care susține că mişcările distrugătorului american sunt monitorizate de nava de pază Pytlivy precum și de mijloacele electronice şi tehnice ale flotei, scrie agerpres.

USS Donald Cook a intrat în Marea Neagră sâmbătă la ora 20.00, a specificat Centrul Naţional de Control al Apărării din Rusia.

Flota rusă susține că, în conformitate cu Convenţia de la Montreux, care reglementează tranzitul şi navigarea prin strâmtorile Bosfor şi Dardanele, USS Donald Cook nu poate rămâne în Marea Neagră mai mult de 21 de zile, fiind o navă de război care aparţine unei ţări fără litoral.

Sâmbătă dimineaţa, serviciul de presă al Flotei a şasea americane a raportat că distrugătorul cu rachete ghidate USS Donald Cook din clasa Arleigh Burke a început să traverseze Strâmtoarea Dardanele spre Marea Neagră „pentru a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi pentru a spori stabilitatea maritimă regională, nivelul de pregătire şi capacitatea navală cu aliaţii şi partenerii NATO din regiune”.

La rândul său, comandantul distrugătorului, Matthew J.Powel, a subliniat că o astfel de cooperare va permite să reacţioneze eficient la viitoarele crize şi să prevină posibile agresiuni.

USS Donald Cook are baza în portul spaniol Rota şi a participat la bombardamente în Siria.

Citește și:

Un senator ALDE acuză: Românii plătesc rate umflate la creditele în lei de ani de zile din cauza ROBOR. Replica BNR

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.