UPDATE: Alexander Adamescu poate fi extrădat în România. Poate contesta decizia justiției britanice

-


UPDATE 14.06: O instanță din Marea Britanie a decis vineri că Alexander Adamescu poate fi extrădat în România, dar decizia nu este definitivă și poate fi atacată de avocații omului de afaceri.

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu a fost arestat de autoritățile britanice luna trecută, după ce ar fi folosit acte false în timpul procesului de extrădare.

Alexander Adamescu a mai fost arestat în vara anului 2016, fiind acuzat de dare de mită, dar a fost eliberat pe cauțiune.

DNA a precizat luna trecută că instanţa de judecată din Londra a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive în cazul omului de afaceri, cercetat de procurorii anticorupţie pentru două infracţiuni de dare de mită, şi i-a respins cererea de eliberare pe cauţiune, după ce avocatul acestuia a prezentat în faţa instanţei britanice un document care ar fi fost emis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, neasumat însă de această instituţie.

DNA a mai arătat atunci că în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile din România încă din 2016 pe numele lui Alexander Adamescu, având în vedere că se află pe teritoriul Marii Britanii, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia, astfel încât să fie asigurată prezenţa sa în faţa organelor judiciare.

Știrea Inițială:

Justiția britanică a decis,vineri, că Alexander Adamescu poate fi extrădat în România pentru a fi judecat.

Știre în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.