Alexandra a sunat la statul român și i-a răspuns statul paralel. Interlopii, implicați în căutarea fetei

-


Ziarul „Libertatea” a publicat vineri o investigație privind controversatul caz al fetelor dispărute din Caracal din care reiese frăția dintre poliția locală și cele două clanuri interlope rivale, cărora oamenii legii le-a cerut să se implice în căutarea Alexandrei Măceșanu. Comisarul șef Nicolae Alexe i-a dat toate informațiile pe care le avea despre caz unui interlop, iar acesta nu doar că nu l-a ajutat, dar l-a pus și pe piste false. Este vorba despre același comisar care și-a mințit șeful cu privire la ora la care a fost anunțat despre răpire. În timp ce se afla la prezentarea bilanțului Poliției din Scornicești, acesta a primit mai multe apeluri de la colegii săi despre dispariția Alexandrei, dar le-a ignorat.

Cea mai bună probă a complicităților din Olt este aceea că nu doar gruparea Rădoi avea detaliile căutării Alexandrei, ci și clanul Oacă.

 

Comisarul șef Nicolae Alexe, procurorul Cristian Ovidiu Popescu și Remus Rădoi

Poliția din Caracal a oferit informații secrete unor tabere rivale, care conțin în rândul lor numeroși infractori condamnați pentru crime, bătăi cumplite și alte violențe.

Concret, comisarul șef Nicolae Alexe, cel care a coordonat acțiunea de la Caracal, a apelat la un apropiat, Remus Rădoi ”Codiță”, șeful unei rețele temute din județ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie. Libertatea a publicat conversațiile de pe WhatsApp dintre polițistul Alexe și Rădoi ”Codiță” din care reiese că poliția a oferit numerele de telefon ale suspectului și alte informații secrete către grupările populate de infractori.

Remus Rădoi ”Codiță” a trimis poliția la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în ziua de 25 iulie, după ce Alexandra sunase la 112.

Rădoi, în prezent proprietar al mai multor firme de pază cu o sumedenie de instituții de stat, a fost cooptat, împreună cu oamenii lui, în baza unei complicități private și fără nici o formă legală, în operațiunea de salvare a vieții unei fete minore.

Potrivit jurnalistilor de la Libertatea, Rădoi i-a spus lui Alexe unde să mobilizeze echipele în căutarea fetei: în comuna Redea, fără nici o legătură cu cartierul Bolt și digul despre care vorbea Alexandra la 112. ”OK”, i-a răspuns comisarul șef, într-un alt mesaj. Cum prima căutare a eșuat, Rădoi i-a mai dat polițistului încă o adresă, tot din Redea, și anume acasă la frații Remus și Valentin Andreescu. Ambele percheziții au dat greș. „A mai urmat o percheziție, de asemenea ratată, ”dar nu la indicațiile mele”, susține Rădoi.

Problema e că ambele adrese furnizate de Rădoi și urmate de întreaga echipă operativă de pe teren, la ordinul comisarului șef Alexe, erau adrese ale oamenilor din clanul Oacă, rivalii lui Rădoi.

 

Nicusor Daniel Oacă, adjunctul poliției Caracal Daniel Humă și fostul șef al poliției Caracal, Nicolae Mirea
Foto: Libertatea.ro

În același timp, clanul Oacă cunoștea și el toate mișcările poliției, fiind prieten cu șefii poliției din Caracal: Mirea și Humă, ambii implicați în căutarea Alexandrei (foto sus).

Potrivit declarațiilor lui Rădoi, ”clanul Oacă este protejat de Mirea și Humă, șefii Poliției din Caracal, demiși după drama recentă”. Un alt om pe care asociații lui Oacă îl descriu ca pe un ”tip harnic și drept” este procurorul Popescu, cel care a decis să stea la poarta răpitorului până se face dimineață.

Investigația completă poate fi citită aici

CITEȘTE ȘI:

Se reiau cercetările la „Casa groazei”. Deși Dincă se joacă cu anchetatorii, testul poligraf a fost amânat

Traficul cu carne vie – afacerea familiei Dincă?

Gheorghe Dincă trebuie dus la detectorul de minciuni, nu la psihiatru. Semne mari de întrebare

Apelul tatălui Alexandrei din Caracal. Mesaj pentru Gheorghe Dincă


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.