Alexandra și lecția despre curaj pentru paraziții din funcțiile publice

-


Corupția, neprofesionalismul, necunoașterea legilor și, poate cel mai grav, nepăsarea oamenilor legii au ucis-o pe Alexandra, fata de 15 ani din Caracal. Monstrul cu chip de om ar fi putut fi prins și izolat de societate încă din urmă cu patru luni, cel puțin, când o altă adolescentă, Mihaela Luiza Melencu, a dispărut, tot după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie.

Mama fetei de 19 ani a venit vineri în fața casei monstrului cu fotografia fiicei ei, dispărută în data de 14 aprilie. Declarația acestei femei nu exprimă altceva decât indiferența criminală a autorităților față de cetățeni.

E luată la ocazie de o maşină, dar maşina, nu se vede ce maşină… Uitaţi-vă ce situaţie. E luată de maşină. Pe 14 aprilie… Acum se fac patru luni. Scosese nişte bani, am vorbit cu ea, era la ocazie. Care căi? Ce Poliţie? Uite unde e Poliţia! Ce a făcut Poliţia. Tot să muşamalizeze… Luiza era un exemplu. Nu ştiu dacă pot să spun ceva de Luiza. Plecasem să muncesc, să facă şcoala de şoferi, să îi iau o maşină mică… Nu ne-am aşteptat!”, a declarat Monica, mama Mihaelei Luiza Melencu, tânăra dispărută în urmă cu trei luni.

Ce au făcut oamenii legii în tot acest timp ca să afle unde este Mihaela? NIMIC. Și vorbim de Caracal, un orășel cu câteva mii de locuitori, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea. Fata a fost la un bancomat din Caracal ca să scoată bani, deci într-un loc unde există cameră de supraveghere. Timp de aproape patru luni, nu au existat anchetatori care să pună pe hârtie câteva trasee posibile prin care fata putea ajunge la o ocazie? Chiar nimic? Îmi și imaginez bezna din mintea lor odihnită: are 19 ani, sigur a fugit cu vreunul.

Cazul Alexandrei din Caracal este unul foarte complex și de la oră la oră apar detalii. Ce știm sigur este că Alexandra, deși avea doar 15 ani, poseda și o doză de curaj pe care nu o au la un loc sutele de mii de nemernici care parazitează instituțiile statului, un stat care s-a dovedit incapabil să apere un copil de un criminal. Adică același stat care a eliberat câteva mii de deținuți, unii dintre ei încă liberi printre noi. Dragnea, Tudorele, voi sunteți pe recepție?

Violată, legată cu sârmă de picioare, teribil de înspăimântată, fiind doar un copil inocent, dar cu un licăr de speranță că cineva o poate ajuta, Alexandra a sunat la 112. De TREI ORI. Deci instinctul ei a făcut-o să sune direct la oamenii legii ca să vină s-o SALVEZE. După o noapte pe care noi nici nu ne-o putem imagina, timp de două minute și 43 de secunde, Alexandra a crezut că statul o poate salva. Statul, pe care îl pompăm cu bani și care ne blochează conturile și pentru doi lei lipsă la o amendă neachitată, a stat 19 ore și i-a săpat groapa Alexandrei. Adică a lăsat-o să moară cu speranța pe care numai un copil o poate nutri cu adevărat.

Dacă ar fi știut Alexandra ce știm mulți dintre noi, poate unul dintre apeluri ar fi fost către părinții ei. Și-ar fi putut suna mama sau tatăl ca să le spună cât de mult îi iubește. Ea, în schimb, și-a arătat încrederea în autorități. Adică în acele autorități care au stat în fața porții, în timp ce în casa groazei (greu să numești casă mizeria aia urât mirositoare) Alexandra era măcelărită. Nici nu vreau să-mi imaginez ce a fost în sufletul ei când timpul trecea și salvatorii nu mai veneau, deși strigase de trei ori după ajutor. Nu o dată, ci de trei ori.

Alexandra a urcat într-o mașină miercuri dimineață, în jurul orei 10.00, ca să meargă la Caracal. A doua zi, deci după o noapte în care a fost batjocorită de un monstru, a găsit puterea să caute ceva ca să se salveze. Și a găsit un telefon. Era ora 11.00. Aflăm de la unchiul ei că polițiștii au obținut adresa exactă abia joi seară, la ora 19.00. Până atunci au orbecăit pentru că STS i-ar fi pus pe polițiști pe piste greșite. Nu mai contenesc să dea vina unii pe alții. De la ora 11.00, când Alexandra le-a dat câte detalii a putut și până la 06.00 dimineața, oamenii legii au alergat după cai verzi pe pereți. Cu ce preț?

Pentru că a riscat să LE CEARĂ AJUTOR AUTORITĂȚILOR, Alexandra a fost ucisă în cel mai abominabil mod cu putință.

Fostul șef al Poliției Române Ioan Buda a susținut cu o voce chipurile afectată că procurorul de caz nu le-a dat voie polițiștilor să intre. Între timp, am aflat că în Constituție scrie că poți interveni când e vorba de viața în pericol a unui om. Judecătorul, procurorul n-ar fi trebuit să știe un lucru atât de elementar?

Au loc demiteri peste demiteri. Viorica Dăncilă l-a chemat pe prefectul de Olt chipurile din concediu pentru a-l demite. Mai mult, cică și-ar fi anulat congresul din 3 august unde trebuia validată drept prezidențiabilul PSD. Pur exercițiu de imagine. Vax albina!

E greu să nu te revolți și să nu simți o silă maximă față de modul în care e condusă țara și asta cu atât mai mult când ai copii pe care ai ambiția să-i crești în România. Mai merită? Aud voci care spun că e nevoie de un reset. Păi resetul nu ar fi trebuit să fie dat după tragedia de la Colectiv, unde 64 de tineri (65, ulterior) au murit tot din cauza corupției și a nepăsării autorităților? Cine s-a aflat la guvernare atunci? Cine a revenit la guvernare și ne guvernează în continuare? Păi despre ce vorbim?

Alexandra a găsit puterea, în niște condiții desprinse din filmele de groază, să lupte pentru viața ei. Din păcate, n-a avut alături de cine lupta. Și tot singură, a făcut treaba a sute de oameni din tot felul de instituții publice, eliminând din spațiul public un criminal periculos, care, cel mai probabil va beneficia de recursul compensatoriu. Voi, toți cei care timp de 19 ore ați stat inerți, de teamă să nu vă periclitați funcțiile, așteptați-vă liniștiți pensiile speciale!!!

CITEȘTE ȘI:

UPDATE. Premierul, despre cazul „Caracal”: Nimeni nu va scăpa nepedepsit

Procuratura, despre filmul intervenției în cazul de la Caracal

Profesor din Caracal: „Alexandra nu obişnuia să ia «ocazia». I s-a părut că Gheorghe Dincă este de încredere”

Suspectul de la Caracal a fost reținut pentru trafic de minor și viol

Ministrul de Interne, despre cazul șocant de la Caracal: „Dacă au fost întârzieri, cine a greșit trebuie să plătească”

Joi, la ora 19.00, Poliția știa adresa la care se afla Alexandra. „Dar de la 11.00, când a sunat Alexandra, și până atunci?”

Criminalistul Dan Antonescu, despre apelul disperat la 112 al fetei din Caracal

Şeful Poliţiei Caracal a fost demis 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.