Alianța USR-Plus strică socotelile lui Iohannis. Cioloș sau Barna, în cursa pentru Cotroceni?

-


Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat luni că acesta sau liderul USR, Dan Barna, va fi candidat la preşedinţie, evocând rezultatul Alianţei USR-PLUS de la alegerile europarlamentare.

„În urmă cu câteva ore ne-am ridicat de la masă. Am avut prima zi de discuţii pentru constituirea unei alianţe politice, după ce a trecut alianţa electorală în urma alegerilor europarlamentare. Suntem în continuare în legătură, lucrăm împreună şi o să mergem împreună până la capăt, dincolo de orice insinuări”, a subliniat Dacian Cioloș, la România tv.

Întrebat dacă el sau liderul USR, Dan Barna, va fi candidat la alegerile prezidenţiale, Cioloş a răspuns: „Unul dintre noi o să candideze cu siguranţă. Vom face echipă oricum, în orice formă”.

În acest context,Cioloş a afirmat că, în contextul rezultatelor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, Alianţa 2020 USR PLUS va avea un candidat la prezidenţiale.

„Am avut peste 22% la ultimele alegeri. Suntem una dintre cele trei forţe politice principale ale ţării. Vedeţi vreun argument să nu avem un candidat, în condiţiile în care suntem una din principalele forţe politice din ţară? Am putea noi explica cumva cuiva că nu avem candidat când am avut rezultatul ăsta? Deci e firesc. Nu are nicio legătură cu alte candidaturi de la alte partide. Fiecare partid are dreptul să îşi prezinte candidatura. O să discutăm despre programele noastre politice în campanie”, a subliniat liderul PLUS.

La rândul său, fostul președinte Traian Băsescu a declarat că nu este exclus ca românii să vadă o bătălie între fostul premier Dacian Cioloș și Klaus Iohannis în turul al doilea.

„Dacă PSD vine cu un candidat care nu intră în tutul doi, și s-ar putea să vină, se complică turul doi pentru Iohannis. Pentru că va fi Cioloș – Iohannis sau Barna – Iohannis. Probabil Cioloș și atunci marea întrebare e cu cine va vota electoratul PSD, nu cred că cu Iohannis”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a mai afirmat că Viorica Dăncilă și Gabriela Firea nu ar avea șanse să intre în turul al doilea.

Citește și:

Dăncilă: Nu vreau să-l judec pe Liviu Dragnea

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.