Alina Bica va fi judecată sub control judiciar

-


Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, va fi judecată sub control judiciar în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP. Decizia a fost luată luni de Curtea Supremă și este definitivă. Însă, pe numele Alinei Bica mai este emis un mandat de arestare la domiciliu, motiv pentru care aceasta va rămâne în continuare acasă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, luni, contestaţia procurorilor DNA faţă de controlul judiciar dispus în cazul Alinei Bica pe 10 iunie.

În dosarul „Bica 1”, fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instanţei supreme, cunoscut sub numele de „Bica 2”. Această cauză a fost disjunsă din prima, ea fiind acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian. De asemenea, fstei șefe DIICOT i s emai impută și faptul că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi că ar fi comis infracţiunea de abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Înainte de a fi plasată în arest la domiciliu, Alina Bica a stat aproape șase luni în arest preventiv.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon