Ambasada SUA, îngrijorată de derapajele liderilor PSD

-


Ambasada SUA la București a criticat atacurile repetate din ultimele zile ale social-democraților la adresa minorității germane, anunțând că împărtășește îngrijorările exprimate în acest sens de Ambasada Germaniei.

“Ambasada SUA împărtăşeşte îngrijorările exprimate de Ambasada Germaniei în declaraţia din 5 septembrie”, a scris reprezentanţa diplomatică pe pagina sa de Facebook, distribuind totodată postarea ambasadei Germaniei.

Mesajul ambasadei americane vine după ce miercuri reprezentanța diplomatică a Germaniei a scris pe Facebook că ”acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare”.

Ambasada nu îi numește direct pe autorii acuzaţiilor împotriva minorităţii germane din România, dar atacurile au venit din partea unor lideri PSD precum Darius Vâlcov, Lia Olguța Vasilescu și Liviu Pop.

Conducerea partidului și a guvernului nu s-a delimitat de aceste declarații. O reacție furibundă a venit din partea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu (ALDE).

Comunicatul integral al Ambasadei Germaniei la București:

Cu privire la cele mai recente acuzaţii împotriva minorităţii germane din România

Numeroşi politicieni, reprezentanţi ai minorităţilor, ai mediului de afaceri, grupuri ale societăţii civile şi persoane particulare şi-au exprimat în ultimele zilele indignarea cu privire la declaraţiile defăimătoare şi ofensatoare despre minoritatea germană şi au asigurat minoritatea germană de susţinerea lor. Multe dintre aceste reacţii de susţinere au fost transmise direct şi Ambasadei.

Ambasada Germaniei le mulţumeşte în mod expres acestor susţinători. Dorim să profităm de această ocazie pentru a sublinia în mod clar: condamnăm ferm orice formă de discriminare, defăimare sau dușmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România. Acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare. Le mulţumim celor care au luat hotărât poziţie împotriva acestor acuzaţii”.

Darius Vâlcov este omul derapajelor, el asociindu-l pe președintele Klaus Iohannis cu Hitler și cu nazismul.

Fostul ministru al educației, Liviu Pop, a lansat în urmă cu o săptămână, tot pe Facebook, acuzația că președintele Iohannis ar fi condus ”o organizație nazistă”.

La România TV, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut și ea o aluzie jignitoare la adresa președintelui Klaus Iohannis: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”.

Afirmația a fost făcută ca reacție la acuzația șefului statului, care a spus că este “inadmisibil şi incalificabil” că “Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.