Ambulanțierii morții din Corabia. Explicațiile ministrului Sănătății

-


Ministrul Sănătății Sorina Pintea susține că așteaptă finalizarea anchetei în cazul celor 16 ambulanțieri despre care se bănuiește că au furat benzină, iar din această cauză au fost înregistrate mai multe decese fiind încetinită viteza de deplasare către pacienți.

 

Știu că este o anchetă începută în 2015. Situație care ne pune într-o postură dificilă. Cei de la Ambulanța Corabia au trebuit să asigure turele. Cred că este prematur să spunem că au fost decese din cauza întârzierilor voite. Este puțin hazardat să spunem că au fost decese din acest motive”, a declarat Sorina Pintea, la Digi24.

Moderatoare: „Aveți îndoială că se  furau carburanți?” „Nu cred asta. Am și eu rezervele mele”, a mai precizat ministrul.

Am spus întotdeauna că mangerii trebuie să-și respecte fișa postului, de a verifica gestiunea economico-financiară. Deja mi se pare o chestiune foarte urâtă. Facem și noi verificări periodic”, a completat aceasta.

Cei 16 ambulanțieri sunt cercetaţi sub control judiciar şi le-a fost interzis să îşi exercite profesia timp de 60 de zile.

„Am luat deja măsuri în acest sens. Am mobilizat conducătorii auto din Serviciul de Ambulanţă din staţia Caracal , din staţia Slatina, am transferat din compartimentul de transport conducători auto cu diplomă de ambulanţier pe urgenţă. Vom acorda ore suplimentare şi se suplineşte activitatea fără să fie perturbată la Corabia. Graficul întocmit pentru luna decembrie va fi respectat întocmai”, a afirmat directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, potrivit News.ro.

De asemenea, procurorii au anunţat că au extins cercetările şi pentru ucidere din culpă, investigând opt decese care ar fi putut surveni din cauza intervenţiei întârziate.

Potrivit procurorilor, pentru a face economie de combustibil, şoferii se deplasau cu viteză mai mică decât prevede normativul. Astfel, reuşeau să obţină un surplus de motorină pe care şi-l înşuşeau.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, pe data de 3 decembrie, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mişcare acţiunea penală faţă de un număr de 15 inculpaţi, ambulanţieri în cadrul Serviciului de Ambulanţă Corabia pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals şi uz de fals.

De asemenea, la data de 4 decembrie, a fost luată măsura controlului judiciar faţă de 13 dintre aceştia, fiindu-le interzisă execitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile.

În luna august, au fost efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice 17 percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediul unei unităţi medicale din oraşul Corabia.

Percheziţiile au fost făcute într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada 2015-2018, şi-ar fi însuşit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei publice. Prejudiciul urmează a fi stabilit în urma cercetărilor, au precizat anchetatorii.

Deși numărul ambulanțierilor diferă de la o declarație la alta, în cauză ar fi vorva de 16 dintre cei 18 ambulanțieri pe care îi are Corabia.

Citește și: Ce li se pregătește maternităților din Capitală după cazul infecțiilor nosocomiale de la Giulești


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.