Fetiță de 6 ani, la un pas de a fi executată silit de FISC

-


O fetiță de numai 6 ani din Iași a primit un document de la Casa de Asigurări de Sănătate prin care i se cere să achite suma de 35 de lei, care ar reprezenta contribuțiile de asigurări de sănătate pentru 2014 și 2015, când a fost internată în spital pentru o fractură de femur.

Mama fetiței spune că a primit un document prin care se solicită achitarea acestei sume în 15 zile, în caz contrar, fetița fiind obligată să suporte cheltuieli de judecată, precum și pe cele de executare silită.

Mama fetiței spune că va plăti suma, dar că nu este normal ca somația să fie trimisă pe numele unui minor, ci pe numele tutorelui legal.

„Toată situația asta e de-a râsu’- plânsu’. Eu înteleg că nu este o sumă mare și nu am nimic împotrivă să o achit, dar mă deranjează că această somație a fost trimisă unui minor, de clasa pregătitoare, și nu mie, ca parinte și tutore al minorului. Mâine dimineață, la prima oră, voi fi acolo, de mână cu fata, pentru că nu e normal ca un copil de 6 ani să plătească. Dacă era pe numele meu, indiferent de sumă, plăteam, dar cum să-i trimiți copilului? Din ce să platească datoriile, din alocație?”, a declarat mama copilei.

De teama prescrierii, ANAF a trimis la zeci de mii de contribuabili în 2017 decizii de impunere pentru plata constribuţiilor de sănătate, CASS, pentru veniturile din dobânzi, dividende, din agricultură sau chirii, pensie, sau şomaj, aferente anului 2012.

De asemenea, Fiscul va trimite în a doua jumătate a acestui an decizii de impunere către toţi contribuabilii care au strâns datorii în ultimii ani, documente care vor centraliza deciziile de impunere restante din ultimii ani, a anunţat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Citește și:

Medicii au descoperit un nou factor care ar putea duce la diabet


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.