ANAF nu va mai pune poprire pe sumele mici de bani. De când se va aplica această măsură

-


Românii care au datorii mici nu se vor mai trezi cu conturile bancare blocate, din cauza popririlor puse de Fisc. O atfel de măsură este încă la stadiul de proiect.

ANAF nu va mai pune popriri pe contul bancar al persoanelor fizice care au datorii către stat sub 1.500 de lei. În prezent, Fiscul scuteşte conturile românilor de popriri numai pentru datorii mai mici de 100 de lei.

În cazul firmelor mici nu se vor mai pune popriri pentru datorii către stat sub 10.000 lei, faţă de 500 lei în prezent.

Pentru firmele mari şi mijlocii, popririle vor fi instalate numai pentru datorii mai mari de 40.000 de lei, faţă de 3.000 şi 1.500 lei, în acest moment.

Toate aceste modificări se regăsesc într-un proiect de lege aflat în prezent în lucru la Ministerul Finanţelor.

„A apărut în ianuarie un ordin de preşedinte ANAF care a crescut plafoanele până la care nu se transmit popriri către instituţiile bancare. Sunt pe tipuri de contribuabili, 3.000 de lei la mari contribuabili, 1.500 de lei la contribuabili mijlocii, 1.000 de lei la contribuabili mici şi 100 de lei la persoane fizice. Acest ordin este în refacere, îl avem din nou pe masă, pentru că ni s-au părut prea mici aceste plafoane. Plafoanele pe care le discutăm în aceste zile sunt de 40.000 de lei la contribuabili mari şi mijlocii, iar la contribuabili mici 10.000 de lei. Şi la persoane fizice 1.500 de lei”, a declarat, pentru profit.ro, Doru Dudaş, şef al Direcţiei legislaţie Cod de procedură fiscală din Ministerul Finanţelor.

Citește și: Cum ne minte frumos guvernarea PSD în privinţa creşterii economice


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.