Bianca Andreescu şi-a fixat un nou obiectiv la revenirea în circuit. „Îmi oferă mai multă motivaţie să păşesc pe teren”

-


Tenismena româno-canadiană Bianca Andreescu (locul 6, WTA) şi-a propus un nou obiectiv îndrăzneţ în carieră odată cu revenirea în circuit, după pandemia de coronavirus. Astfel, aceasta îşi doreşte foarte mult să bată recordul de turnee câştigate, deţinut în momentul de faţă de fosta glorie Margaret Court cu 24 de titluri sau victoriile obţinute de Serena Williams.

„Vreau să o depăşesc pe Serena şi victoriile ei. Poate chiar pe Chrissy Evert, cine ştie, și pe Margaret Court… Îmi place să am visuri măreţe, îmi oferă mai multă motivaţie să păşesc pe teren şi să continui să fac ceea ce fac. În tot ceea ce fac, dau mereu 150% şi vreau mereu să fiu cea mai bună la asta. Pentru cariera mea de tenis am depus atât de mult efort şi am sacrificat mult, aşa că vreau să fiu cea mai bună. Depăşirea acelor jucătoare m-ar face cea mai bună, dar primesc orice are Dumnezeu pregătit pentru mine”, a declarat Bianca Andreescu, la postul CNN, potrivit gsp.ro.

Ascensiunea acesteia s-a oprit după ce s-a accidentat la genunchiul stâng la Turneul Campioanelor din luna octombrie 2019. Ea s-a aflat de atunci în recuperare, iar în momentul în care a dorit să revină în circuit, sezonul a fost oprit din cauza noii maladii care a perturbat întreaga planetă. Aceasta s-a refăcut în condiţiile impuse de măsurile de carantinare la Toronto, deşi a fost dificil pentru Bianca.

„Este greu aici, la Toronto, pentru că au închis chiar şi parcurile. Aşadar nimeni nu poate juca tenis, baschet şi nici măcar să stea pe o bancă. Însă am lucrat în mintea mea. Cât de mult pot. Este un instrument foarte puternic, pe care îmi place să-l folosesc”, declara Bianca Andreescu, în podcastul „Legendele tenisului”, lansat în mai de postul Eurosport.

Accidentarea a obligat-o pe Bianca Andreescu să rateze primul mare turneu al anului, Australian Open, care s-a derulat conform programului. Însă organizatorii Internaţionalelor Franţei de la Roland Garros au amânat competiţia de Mare Şlem pe zgură din mai până în septembrie, în timp ce Wimbledonul a fost anulat, iar US Open se va derula fără spectatori şi-n condiţii stricte sanitare.

„Nu ştiu ce ne rezervă viitorul, însă merg să dau tot ceea ce am mai bun, nu îmi place să pierd. Aşa că vom vedea. Dar acesta este cu siguranţă obiectivul, la fel ca şi toate celelalte turnee de Mare Şlem. Pentru că vreau să ajung numărul unu mondial, îmi doresc cu adevărat asta”, declara Bianca Andreescu.

Tenismena de origine româno-canadiană are deja un trofeu de Grand Slam în palmares, obținut la US Open în 2019.

Citeşte şi:

Djokovic, testat pozitiv cu COVID-19. „Voi rămâne în autoizolare următoarele 14 zile”

Simona îşi pregăteşte revenirea în circuit. „Ar fi frumos să o avem pe tablou”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.