Angajații din privat ar putea primi vouchere de vacanță

-


PNL a inițiat un proiect de lege prin care și cei din mediul privat să primească vouchere de vacanță. Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că este o discriminare faptul că doar angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanță.

 

„În ceea ce priveşte atitudinea faţă de sectorul public, vreau să fac o diferenţă foarte clară. PNL respectă activitatea oricărui profesor, medic, poliţist, judecător, funcţionar public care îşi face meseria, care e competent, care serveşte interesul public şi care acţionează în conformitate cu misiunea şi cu prevederile legale ale instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea (…). Niciun funcţionar care îşi face treaba nu este în pericol. Politicile publice orice partid le implementează prin intermediul funcţionarilor publici. Ceea ce ne dorim este ca angajaţii din mediul privat să beneficieze cu adevărat de recunoaştere, de un tratament firesc şi să nu existe o discriminare pozitivă pe care să o faci pentru angajaţii din sectorul public numai din raţiuni de natură electorală, aşa cum a făcut PSD-ul şi întotdeauna să ştii să menţii echilibrele”, a afirmat Ludovic Orban la Realitatea TV.

El a adăugat că PNL a iniţiat un proiect de lege în care şi angajaţii din mediul privat să poată beneficia de tichetele de vacanţă.

„Avem proiect de lege în care să stabilim un regim de deductibilităţi, astfel încât şi angajaţii din mediul privat să poată să beneficieze de aceste vouchere de vacanţă de care beneficiază cei din sectorul public. Noi nu avem nimic împotriva voucherelor de vacanţă”, a precizat liderul liberal.

Declarația liderului PNL vine la scurt timp după ce senatorul liberal Florin Cîțu a declarat că majoritatea bugetarilor „sunt praf la locul de muncă”, iar dacă liberalii ajung la guvernare ar trebui să se introducă măsuri privind eliminarea voucherelor de vacanță, sporurilor și a pensiilor speciale. El a spus că guvernarea liberală va face „curățenie” și a indicat „primăvara” drept momentul schimbărilor.

Citește și:

Cîțu: Majoritatea bugetarilor „sunt praf la locul de muncă”. Ce le pregătesc liberalii bugetarilor


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.