Angajatul pe care niciun șef nu-l dorește. Ce să nu mai faci în timpul programului

-


Afișarea anumitor obiceiuri proaste la locul de muncă îți poate atrage priviri dezaprobatoare din partea colegilor, care vor ajunge să te evite, însă poate duce chiar și la concediere, dacă superiorii tăi consideră că ești un factor perturbator.

Ești negativ tot timpul

A răspunde mereu la diverse sugestii cu o atitudine pesimistă sau contradictorie îți poate atrage eticheta de ”necooperant”. Expresii precum „Nu vom reuși”, „Pare prea complicat”, sau „Nu aș ști cum să încep” ar trebui evitate.

În mod similar, și a te plânge prea mult te pune într-o lumină proastă. Deși pot exista momente când toată lumea simte dorința de a se plânge de manager sau de un coleg, evită pe cât posibil să ai zilnic câte o nemulțumire vis-a-vis de locul de muncă.

Discuți prea des despre politică

Aceasta este, bineînțeles, o problemă doar dacă nu lucrezi în domenii care au legărură cu politica. Există libertate de exprimare la locul de muncă, dar dacă tu încingi spiritele frecvent mărturisindu-ți obiecțiile la adresa politicienilor s-ar putea să te alegi cel puțin cu o discuție nedorită cu șefii.

Soliciți prea des donații

Înainte de a le cere colegilor bani pentru diverse cauze sociale, citește regulamentul intern al instituției. În cele mai multe companii este interzisă promovarea unor cauze personale, în special în timpul programului de lucru, deoarece este considerată perturbatoare. Colegii se pot simți neconfortabil să te refuze, deși ar dori asta.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.