Angela Merkel dorește front comun cu Rusia în lupta împotriva terorismului islamist

-


Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că legăturile Europei cu Rusia au rămas o provocare, dar e  important să colaboreze cu Rusia în lupta împotriva terorismului islamist.

„Lupta comună împotriva terorismului islamist este unul dintre aspectele în care avem aceleași interese și putem lucra împreună”, a declarat Merkel într-un discurs la Conferința de Securitate de la München, unde era prezent și vicepreședintele american Mike Pence.

Merkel, care a criticat o interdicție de călătorie impusă de  SUA privind persoane care provin din șapte țări cu populație majoritar musulmană, a subliniat că însăși Islamul nu este o sursă de terorism. Ea a spus că este important să se includă țările musulmane în lupta împotriva terorismului islamist.

Germania, sub presiune exercitată de liderii SUA pentru a crește cheltuielile sale militare, ar face „tot posibilul” să îndeplinească un obiectiv al NATO pentru a investi 2% din producția economică în domeniul apărării prin 2024, declarat Angela Merkel la conferință.

Citește și:

Sorin Grindeanu: ,,Am înțeles mesajele transmise de protestatari”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.