Marea Britanie a aprobat vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford-AstraZeneca

-


Marea Britanie a aprobat miercuri utilizarea vaccinului antiCovid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca, devenind prima țară din lume care autorizează acest vaccin, scrie BBC News.

„Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției Medicamentului de a autoriza utilizarea vaccinului antiCovid-19 dezvoltat de Oxford University/AstraZeneca’s COVID-19. Este un triumf al științei britanice. Este o veste cu-adevărat fantastică faptul că vaccinul Oxford-AstreZeneca a fost aprobat pentru utilizare. Un triumf al științei britanice”, a declarat premierul Boris Johnson.

Decizia vine în contextul în carea Marea Britanie se luptă cu o nouă creștere a numărului de cazuri din cauza noii tulpini a virusului care se răspândește mult mai rapid.

Este un moment de cotitură major și va duce la o extindere masivă a campaniei de imunizare din Marea Britanie. De asemenea, autoritățile britanice au comandat 100 de milioane de doze de la producătorul AstraZeneca – suficient pentru a vaccina 50 de milioane de oameni.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost conceput în primele luni ale anului 2020, testat pe primul voluntar în aprilie și de atunci a trecut prin studii clinice la scară largă care au implicat mii de oameni. Peste 600.000 de britanici s-au vaccinat deja după ce Margaret Keenan a devenit prima persoană din lume căreia i s-a administrat vaccinul antiCovid, omologat, resectiv cel dezvoltat de Pfizer.

Însă noul vaccin Oxford-AstraZeneca va duce la o creștere semnificativă a numărului de persoane imunizate, în condițiile în care este ieftin și ușor de produs în masă. Acesta era aşteptat cu nerăbdare, deoarece este relativ ieftin şi nu trebuie păstrat la temperaturi la fel de scăzute ca cel de la Pfizer- BioNTech, de exemplu, depozitat la -70 grade.

Acest lucru face mai uşoară vaccinarea pe scară largă, precum şi în casele de îngrijire medicală.

Citește și:

Iohannis și fereastra de oportunitate din R.Moldova


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.