Coronavirus în România. Anisie: „Măsura de suspendare a cursurilor poate continua”

-


Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a informat luni, într-o videoconferinţă, că măsura de suspendare a cursurilor poate continua.

„Suntem conştienţi că în această perioadă nevoia de informare din partea autorităţilor către români trebuie accentuată, astfel încât să trecem cu bine de această situaţie. Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra sănătăţii copiilor noştri. Învăţarea este un proces continuu, pe care toţi trebuie să îl susţinem, indiferent de condiţiile speciale în care temporar ne putem afla”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Potrivit acesteia, suspendarea cursurilor a făcut ca şcoala să se mute din sala de clasă în spaţiul de acasă.

Aceasta a amintit că MEC a încheiat un parteneriat cu Televiziunea Română pentru proiectul „Teleşcoala”.

„Cadrele didactice vor fi sprijinite de colegii noştri din clasele Corpului Didactic şi experţii e-learning din cadrul proiectului CRED. Am decis ca MEC să încheie şi un parteneriat cu Televiziunea Română. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge prin lecţiile realizate de către ei la cât mai mulţi elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului „Teleşcoala” să fie elevii care trebuie să continue pregătirea pentru examenele naţionale şi anume elevii de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Teleșcoala a început astăzi, la ora 9:00, pentru elevii de gimnaziu, iar primele 30 de minute vor fi predate de profesoara de Limba și literatura română Ileana Gae, potrivit TVR.

Teleșcoala va fi în fiecare zi de luni până vineri, la TVR 2 și TVR 3, de la ora 09:00 la ora 10:00 pentru elevii de clasa a VIII-a și de la ora 15:00 la ora 16:00 pentru cei de a XII-a, potrivit orarului anunțat. De asemenea, programul anunțat pentru vineri este doar pentru liceu și este de la ora 09:00, și nu de la 15:00.

Citeşte şi:

Legea privind zilele libere acordate părinţilor cu copii minori intră miercuri în şedinţa de Guvern


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.