Ministrul Educației cere 1% din PIB la rectificare

-


Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi seara, că vrea aproximativ 1% din PIB pentru Ministerul Educaţiei la rectificarea bugetară.

 

Întrebată dacă solicită 1% din PIB, adică 10 miliarde de lei, la rectificarea bugetară, Monica Anisie a răspuns: „Am făcut solicitarea pentru această rectificare.  E (suma – n.r.) aproximativă, pentru că îmi doresc să mişc lucrurile”, scrie Agerpres.

Potrivit acesteia, este nevoie de bani şi la cercetare şi la educaţie.

„Am mai multe capitole şi pentru salarii şi pentru investiţii. Suntem pe final de an, finalizăm anumite obiective de investiţii şi trebuie să primim aceşti bani”, a spus ministrul.

Aceasta a afirmat că s-au pornit nişte investiţii, de tipul toaletelor care ar trebui să nu mai fie în curtea şcolii. „Din 1.080 de unităţi de învăţământ care au în curte toaletele 857 au fost introduse în programul acesta care să fie finanţat de la buget pentru a fi finalizate lucrările, dar în realitate nu au fost realizate decât 154”, a afirmat Anisie.

Întrebată dacă nu mai sunt bani, ea a răspuns că a cerut Direcţiei Economice din minister să-i prezinte la zi o situaţie cu toate investiţiile.

„Probabil că mâine, când e termenul limită, o să aducă şi cei de la Economic şi cei de la Infrastructură documentele, să vedem de ce (…) numai 154 sunt în curs de realizare”, a precizat Monica Anisie.

Aceasta a mai spus că i s-a spus că aceşti bani au fost alocaţi „mai mult pe hârtie”, adică încă nu au fost transferaţi către obiectivele respective.

Citește și:

Noi dezvăluiri ale ministrului de Interne despre 10 August 2018


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.