Anisie: ”Până la acest moment, inspectorii au spus că sunt optimiști ca în 80% din unități să începem școala fizic”

-


Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că scoala va începe pe 14 septembrie, scenariul de urmat fiind decis de fiecare unitate de învățământ în funcție de situația epidemiologică. De asemenea, aceasta a mai spus că inspectorii scolari sunt optimiști că în 80% din școli elevii să se întoarcă în clase.

 

„​Începe școala pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuții cu anumiți specialiști epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an școlar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma. Noi mâine așteptăm de la DSP rapoartele privind situația epidemiologică pe fiecare localitate și urmează ca fiecare unitate de învățământ să aleagă scenariul în funcție de situația epidemiologică. Până la acest moment, inspectorii au spus că sunt optimiști ca în 80% din unități să începem școala fizic. Mâine aflăm care e situația epidemiologică după care vom putea să dăm toate datele necesare”, a declarat Monica Anisie, la Antena 3.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a admis vineri că au existat discuții pe scenariul organizării cursurilor online de la 14 septembrie, iar revenirea în clase să se facă de la 1 octombrie, deși nu s-a luat o decizie în acest sens, rămânând în vigoare, deocamdată, deciziile luate până acum.

„Au fost discuții pe tema asta. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici epidemiologi, infecționiști, care spun că atât profesorii cât și copiii, într-un procent foarte mare revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectați au spus că au fost în concediu sau într-un weekend, o deplasare de concediu. S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie. Dacă se va lua o decizie, o vom anunța în timp util”, a conchis premierul.

Citește și:

Orban i-a răspuns lui Ciolacu: ”Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile se vor ţine la 27 septembrie”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.