Another day cu Pop

-


O nouă zi, acelaşi Pop. Acelaşi ministru al învăţământului. Aceeaşi caterincă la adresa culturii de orice fel. Dragnea nu vrea să-l schimbe. Dragnea e nemulţumit de el, dar nu vrea remaniere. Nervii încep să ni se întindă până la părinţii noştri şi totodată bunicii PSD-işti ai nepoțeilor care nu au cu ce  manuale să înveţe. Iar Dragnea ştie asta. Pop probabil nu va prinde în funcţie vacanţa de Crăciun. Dar până acolo mai e mult. Prea mult.

Manolescu dixit: „Este un personaj tragi-comic. El e comic prin o serie de particularităţi de limbaj, ca să mă exprim civilizat, prin agramatisme şi prin tot felul de alte gafe lingvistice. E tragic prin consecinţele pe care măsurile pe care le adoptă le au şi le au din plin.’’ L-am văzut pe Manolescu marţi, la manifestaţia din faţa guvernului intitulată ,,Biblioteca pentru Pop’’. Acolo unde oamenii s-au strâns să doneze manuscrise pentru agramatul naţional. Manolescu era pe coperta cărţii sale ,,Lectură pe înţelesul tuturor’’. Editura Aula, anul apariţiei: 2003. O carte numai bună pentru ministru, zic. Recunosc, necitită nici de mine. Intrigat de apariţia ei într-un context mai mult decât fericit, am căutat-o pe net. Despre această carte, tot cel care a scris-o: ,,Punînd cartea în cui, ca şcolarii ghiozdanul, pun de fapt în cui însăşi ideea că mai au ceva de învăţat.

Proverbul spune: cît trăieşti înveţi. L-aş adopta, dacă n-ar fi suspect că reduce învăţatul la experienţă de viaţă nemijlocită. În rest, e cît se poate de adevărat… A citi înseamnă a învăţa. E o formă de experienţă sau, mai bine zis, un multiplicator pentru experienţele noastre: căci, dacă ne-am mărgini la ceea ce putem trăi sau vedea în jurul nostru într-o viaţă de om, am fi foarte săraci.’’ Oare cât de bogat ești dumneata, domnule Pop?

O nouă zi, acelaşi Pop. Acelaşi ministru al învăţământului. Ieri, despre celebrele manuale de clasa a cincea. Până pe 10 octombrie zice-se că vor fi pe băncile elevilor. Nu toate. Doar 90%. Iar “în maxim o săptămână începem licitaţia pentru manualele de clasa a VI-a“. Pop, guvernul tău şi-a început activitatea pe 29 iunie. Ce-ai făcut în lunile iulie, august şi jumătate de septembrie?

Azi, e o nouă zi. Acelaşi Pop…

Citește și:

Iohannis a dat un mesaj ferm Ucrainei în replică la legea educaţiei


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *