Anunţ bombă al SUA cu privire la Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare. Consecinţe grave de mâine

-


Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă la Departamentul de Stat, că SUA se va retrage sâmbătă din cadrul Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare cu Rusia, ultimul mare acord de echilibru strategic din timpul Războiului Rece, scrie caleaeuropeană.ro.

 

 

“De ani de zile, Rusia a încălcat termenii Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare fără remușcări. SUA își suspendă obligațiile care decurg din Tratatul INF din 2 februarie”, a declarat Mike Pompeo, sublinind totodată faptul că Statele Unite încep procedurile de retragere începând cu data de 2 februarie 2019, iar dacă Rusia nu va reveni la respectarea de o manieră transparentă și verificabilă a acordului, în termen de șase luni retragerea va deveni efectivă.

”SUA își suspendă obligațiile care decurg din Tratatul INF din 2 februarie “, a mai spus Pompeo.

Retragerea americană era aşteptată de mai multe luni întrucât există un diferend, care durează de ani de zile – nesoluţionat – cu privire la respectarea de către Rusia a acestui document, care interzice o întreagă clasă de rachete de croazieră terestre, cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri.

Rusia respinge aceste acuzaţii cu privire la încălcarea tratatului.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.