Anunț important al Ministerului Sănătății! Noi detalii despre virusul gripal

-


Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, în perioada 17-23 decembrie, a scăzut cu aproape 3% faţă de aceeaşi săptămână a sezonului trecut, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii.

„La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii respiratorii acute şi pneumonii) a fost de 58.836, cu 2,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (60.591) şi cu 35,2% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioara (90.895)”, se arată în textul documentului, emis de Ministerul Sănătății.

În săptămâna 17-23 decembrie s-au înregistrat, la nivel naţional, 396 cazuri de gripă clinică comparativ cu 30 cazuri înregistrate aceeaşi săptămână din 2017.

În perioada amintită, au fost înregistrate 12 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu una mai mult faţă de săptămâna anterioară şi dublu faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate 49 cazuri de gripă, mai raportează Ministerul Sănătăţii.

Până la data de 23 decembrie au fost vaccinate antigripal 1.176.452 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Citește și:

UPDATE. Președintele atenționează PSD. Ștefănescu: „În mod cert se cere suspendat”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.