Apelul disperat al baronilor PSD către Victor Ponta

-


Plecarea lui Victor Ponta în Turcia pentru a-și rezolva problemele de sănătate, dar și pentru a nu mai da ochii cu procurorii DNA, a lăsat în degringoladă PSD-ul. Baronii au devenit vocali după ce Klaus Iohannis a a vut ambiția să-l nominalizeze pe Mihai Răzavn Ungureanu pentru șefia SIE fără să-i consulte, dar și din cauza faptului că partidul a ajuns pe mâna ministrului Muncii, Rovana Plumb.

Deși premierul a explicat în amănunte că perioada de recuperare îl va ține departe de activitatea de la Palatul Victoria și de treburile de partid, social-democrații par să nu mai țină cont de nimic și îi cer premierului să revină în țară pentru a salva partidul de la prăbușire.

„În PSD este o stare ciudată“

Primul care a dat tonul privind starea de dezorientare din partid a fost Liviu Dragnea, cel care s-ar fi aflat acum la cârma partidului, dacă acea sentință de închisoare cu suspendare nu l-ar fi determinat să facă un pas în spate.
„Problema medicală a lui Victor Ponta este serioasă, dar este bine să încerce să facă un efort, chiar dureros, să vină la Palatul Victoria. Ăsta e punctul meu de vedere, pe care i l-am spus şi lui şi nu mă ascund (…) Cred că are şi o foarte mare reţinere să fie filmat în cârje când urcă la Guvern, dar cred că ar trebui să facă asta”, a declarat, miercuri seară, la TVR, coordonatorul PSD, Liviu Dragnea.

Fostul ministru a mai explicat că în PSD există o stare de dezorientare, pe care baronii nu o mai pot răbda. „Există o stare destul de ciudată în PSD, la nivelul fiecărei organizaţii … o stare de dezorientare. Oamenii sunt puţin dezorientaţi şi sigur nu se simt bine când liderul nu e în ţară, are problema asta medicală, e pus sub acuzare şi oamenii vor în continuare să se realizeze toate proiectele guvernamentale care au fost inţiate”, a mai declarat coordonatorul politic al PSD.

Oprișan: Trebuie să se întoarcă de urgență în țară

Și baronul de Vrancea, Marian Oprișan, i-a cerut joi seară lui Victor Ponta, prin intermediul unui post TV, să revină de urgență în țară. „Victor Ponta trebuie să se întoarcă de urgenţă în ţară! Datoria lui e să se întoarcă urgent şi să spună clar ce are de gând să facă. Dacă Victor Ponta nu înţelege, nu e bine“, a declarat Marian Oprişan, la Realitatea TV. Baronul de Vrancea a mai precizat că prezența lui Ponta este indispensabilă atât pentru bunul mers la partidului, cât și pentru cel al guvernării, lăsată pe mâna liderului UNPR, Gabriel Oprea.

Primar PSD: Evenimentele sunt dezastruoase pentru partid

Faptul că în PSD lucrurile nu stau deloc pe roze o arată și mesajul postat joi pe Facebook de eurodeputatul Cătălin Ivan, în prezent suspendat din partid. Ivan susține că mesajul este primit de la un primar PSD care are multe mandate la activ. „Toate evenimetele din ultima perioadă sunt dezastruoase pentru PSD. Ne prăbușim atât de evident, încît aproape o putem simți fizic. Mai are o șansă acest partid?”, este mesajul pe care susține Ivan că l-a primit de la un primar PSD.

Ponta va continua recuperarea la București

Iritat că șeful statului l-a nominalizat pe Mihai Răzvnn Ungureanu pentru șefia SIE fără să-i ceară o părere, Victor Ponta a transmis de pe patul de spital că este foarte posibil să-și scurteze șederea în Turcia.

„Delegarea din punct de vedere al Constituţiei pentru Oprea (Gabriel Oprea, prim-ministru interimar-n.r.) este de maximum 45 de zile. La ceea ce mi-au spus doctorii, urma să rămân cam 28 de zile, dar probabil – nu probabil, dacă nu apare nimic neprevăzut la evoluţia mea – voi veni mult mai repede. Săptămâna viitoare, am o perioadă de fizioterapie şi de recuperare intensivă şi, după aceea, cred că pot să vin acasă, vă daţi seama că îmi doresc acest lucru”, a spus Ponta la România TV.

FOTO:stiripesurse.ro


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon