Apelul președintelui interimar al PSD către opoziție

-


Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, le-a cerut joi celor doi copreședinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, dar și liderului UDMR, Kelemen Hunor, să solicite împreună președintelui Klaus Iohannis promulgarea rapidă a Codurilor fiscale.

„Vă îndemn să cerem, împreună, promulgarea rapidă a Codurilor fiscale, cele la care am lucrat împreună în ultimul an, cu scopul de a ajuta la creșterea economică și la reducerea fiscalității în România! Mă adresez dumneavoastră în calitate de președintă-interimar a PSD, dar și de cetățean al acestei țări, în speranța că veți susține în continuare eforturile Parlamentului României de a adopta un proiect extrem de important pentru economia românească, pentru mediul de afaceri și pentru întreaga societate. Este vorba despre noile Coduri fiscale și de procedura fiscală, acte normative ce au trecut printr-un riguros proces de consultări și dezbateri publice, adoptate de Parlament cu o largă susținere și care, în acest moment, se află pe masa președintelui Republicii, la promulgare”, se arată în scrisoarea deschisă adresată de Rovana Plumb celor trei lideri politici.

Rovana Plumb amintește că, pe lângă scăderea TVA,  noile Coduri fiscale conțin prevederi care vor duce la consolidarea creșterii economice.”Vă solicit așadar dumneavoastră, tuturor liderilor de partide parlamentare din Opoziție, îndemnul de a susține până la capăt noile Coduri fiscale, acum, când mai este doar un pas până la adoptarea lor. Vocea dumneavoastră este importantă și trebuie să se facă auzită, fie că este vorba de semnarea unor scrisori, a unor petiții online sau pur și simplu de transmiterea unui mesaj public”, susține Rovana Plumb.

Aceasta mai arată că promulgarea codurilor este esențială pentru România, pe motiv că va transmite un semnal clar investitorilor că măsurile preconizate vor intra în vigoare în perioada următoare, iar celor care au deja afaceri în România le va permite să își pregătească planurile pentru lunile și anii care vin.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon